12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportCristian Preda: USL vrea să ascundă FRAUDELE de la referendum prin stigmatizarea...

Cristian Preda: USL vrea să ascundă FRAUDELE de la referendum prin stigmatizarea procurorilor

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda consideră că, prin declaraţiile din ultimele zile, USL ar vrea să ascundă realitatea fraudelor comise pe 29 iulie printr-o stigmatizare a procurorilor.

Citeşte şi: ILIESCU: Acţiunea procurorilor e INACCEPTABILĂ. Dovedeşte PRIMITIVISMUL acestor oameni

ILIESCU: HAITE de PROCURORI dau NĂVALA peste oameni în case. Misiune de EŞENŢĂ FASCISTĂ. ÎN CE LUME TRĂIM?

LIVE TEXT. Crin Antonescu: “Cer de urgenţă procurorului general să ofere explicaţii publice”

”După ce au căutat să schimbe legile referendumului pentru a facilita demiterea, după ce au încercat să modifice dimensiunile corpului electoral pentru a transforma prezenţa de 46,2% într-o majoritate, acum USL ar vrea să ascundă realitatea fraudelor comise pe 29 iulie, printr-o stigmatizare a procurorilor.

E evident că un proces electoral care se termină la procuratură ne împinge la periferia culturii democratice. Responsabilitatea aparţine însă integral USL. Cine laudă frauda nu apără regimul, ci îl duce la pieire”, scrie Cristian Preda pe blogul personal într-un text publicat joi.

”Anchetele procurorilor referitoare la votul multiplu din 29 iulie au fost stigmatizate de mai mulţi politicieni USL. Ion Iliescu le-a descris ca o ‘misiune fascistă’ a unor ‘haite’ care ar fi animate de un ‘primitivism feroce’.

Crin Antonescu a vorbit despre ‘persecuţie politică’, trimiţând la colectivizarea din vremea comunismului. Victor Ponta a preferat formulele ‘terorizarea românilor’ şi ‘atac la democraţie’. Instruiţi de propriile partide, alţi politicieni ai puterii au brodat în jurul acestor expresii”, subliniază europarlamentarul PDL.

Liderul democrat-liberal atrage atenţia că ”niciunul nu a găsit cu cale să spună că votul multiplu e o fraudă: ”Dimpotrivă: a vota de mai multe ori (împotriva lui Traian Băsescu) pare a fi devenit, în filosofia politică a USL, un drept natural. Avem de-a face, cred eu, cu o nouă fază a ofensivei contra regimului începute pe 3 iulie”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă