22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportCorlăţean: Nu sunt victime cetăţeni români în accidentul feroviar din Spania

Corlăţean: Nu sunt victime cetăţeni români în accidentul feroviar din Spania

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, joi, că nu s-au înregistrat, până la această oră, victime cetăţeni români în accidentul feroviar produs, miercuri seară, la Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei, informează Mediafax.

“Nu există niciun fel de date privind cetăţeni români care să fi fost implicaţi în acest dramatic accident, nici persoane decedate, nici persoane rănite”, a afirmat Corlăţean joi, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că această informaţie este bazată pe acţiunile de identificare a victimelor întreprinse până joi dimineaţă de autorităţile spaniole.

De asemenea, Corlăţean a menţionat că a transmis o scrisoare de condoleanţe omologului său spaniol, Jose Manuel Garcia Margallo.

Citeşte şi ACCIDENT TREN SPANIA: zeci de morţi şi răniţi în cel mai grav accident feroviar din Spania. NU există victime cetăţeni români. Ce scrie presa spaniolă

Cel puţin 77 de persoane au murit şi alte 143 au fost rănite în accidentul de tren produs miercuri seară în Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat joi dimineaţă de tribunalul regional din Galicia, relatează AFP.

Echipele de salvare au recuperat 73 de cadavre de la faţa locului, în timp ce patru persoane au murit la spital, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a tribunalului.

Accidentul, una dintre cele mai grave tragedii feroviare din istoria Spaniei, s-a produs la ora 20.42 (21.42 ora României), pe un tronson de cale ferată de mare viteză, într-un viraj foarte strâns, la aproximativ patru kilometri de gara Santiago de Compostela, oraş de pelerinaj mondial celebru.

Mai multe vagoane au ieşit de pe şine, intrând unele în altele.

ACCIDENT TREN SPANIA: zeci de morţi şi răniţi în cel mai grav accident feroviar din Spania. NU există victime cetăţeni români. Ce scrie presa spaniolă
25 Iulie 2013


În urma accidentului feroviar din Spania, cel puţin 77 de persoane au murit şi alte 143 au fost rănite, miercuri seară în Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei. Datele provizorii despre accidentul de tren au fost publicate joi 25,07,2013 dimineaţa, de către tribunalul regional din Galicia.
 _ _ _ _

ACCIDENT TREN SPANIA. UPDATE: Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, joi, că nu s-au înregistrat, până la această oră, victime cetăţeni români în accidentul feroviar produs miercuri seară la Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei, transmite Mediafax.

“Nu există niciun fel de date privind cetăţeni români care să fi fost implicaţi în acest dramatic accident, nici persoane decedate, nici persoane rănite”, a afirmat Corlăţean joi, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că această informaţie este bazată pe acţiunile de identificare a victimelor întreprinse până joi dimineaţă de autorităţile spaniole.

De asemenea, Corlăţean a menţionat că a transmis o scrisoare de condoleanţe omologului său spaniol, Jose Manuel Garcia Margallo.

_ _ _ _ _

ACCIDENT TREN SPANIA. UPDATE: Presa spaniolă enumera, joi, viteza excesivă printre cauzele principale ale accidentului de tren soldat cu cel puţin 77 de morţi, miercuri seara, la Santiago de Compostela, în nord-vestul ţării, transmite Mediafax.

“Excesul de viteză în timpul unui viraj, posibila cauză a accidentului”, scrie cotidianul El Pais. Citând surse apropiate anchetei, cotidianul afirmă că, la momentul accidentului, trenul circula cu o viteză de 180 de kilometri pe oră pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe oră.

“Este vorba despre o curbă foarte complicată, foarte strânsă. De aceea, în locul unde a deraiat trenul, este interzis să se circule cu peste 80 de kilometri pe oră”, adaugă El Pais.

Accidentul s-a produs pe un tronson de cale ferată de mare viteză, într-un viraj, la aproximativ patru kilometri de gara Santiago de Compostela, oraş de pelerinaj mondial celebru.

Un purtător de cuvânt al Renfe, compania căilor ferate spaniole, a declarat “că o anchetă este în desfăşurare”. “Trebuie să aşteptăm” pentru a cunoaşte cauzele accidentului, “vom afla în curând viteza când analiştii noştri vor examina cutiile negre ale trenului”, a adăugat el.

“Mare viteză mortală”, titra pe prima pagină cotidianul El Mundo, potrivit căruia trenul avea 220 de kilometri pe oră pe un tronson cu limită de 80 de kilometri pe oră. “Excesul de viteză este una dintre ipotezele care predomină pentru explicarea accidentului”, scrie cotidianul.

“Primele ipoteze merg în direcţia excesului de viteză drept cauză a accidentului”, comentează, de asemnea, La Voz de Galicia, un cotidian regional.

Trenul venea de la Madrid şi se îndrepta spre localitatea El Ferrol, pe coasta Atlanticului, şi circula pe acest sector pe un tronson de cale ferată de mare viteză, dat în folosinţă în decembrie 2011, pe ruta Ourense-Santiago-Coruna.

_ _ _ _ _

ACCIDENT TREN SPANIA. UPDATE: Cel puţin 77 de persoane au murit şi alte 143 au fost rănite în accidentul de tren produs miercuri seara în Santiago de Compostella, în nord-vestul Spaniei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat joi dimineaţa de tribunalul regional din Galicia, transmite Mediafax.

Echipele de salvare au recuperat 73 de cadavre de la faţa locului, în timp ce patru persoane au murit la spital, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a tribunalului.

“Un vagon este distrus” iar “cadavrele sunt pe şine”, a declarat anterior preşedintele regiunii, vorbind de o scenă “dantescă” şi raportând aproximativ 200 de răniţi.

“Am auzit ca un tunet. Era ca şi cum ar fi fost cutremur”, a povestit pentru AFP un martor în vârstă de 39 de ani, Francisco Otero, care se afla la momentul accidentului în casa părinţilor săi, în apropierea căii ferate.

“Am ajuns acolo un minut mai târziu. Primul lucru pe care l-am văzut a fost cadavrul unei femei. Asta m-a impresionat foarte mult. Nu mai văzusem niciodată în viaţa mea un cadavru”, a adăugat acesta, contactat prin telefon. “Mai presus de toate, ce m-a impresionat cel mai mult a fost liniştea deplină. Era de asemenea puţin fum şi un mic incendiu”.

“Totul era ireal. Erau vecini care se apropiau, încercau să scoată oamenii blocaţi în vagoane, cu dalte, mese şi în sfârşit au reuşit cu un fierăstrău”.

Patru vagoane erau răsturnate pe şine, dintre care unul era complet distrus, prăbuşit peste un altul, iar fum şi flăcări ieşeau din tren.

“Se pare că în curbă trenul a început să se încline, ne-am balansat şi mai multe vagoane au intrat unul în altul”, a povestit un martor, citat de postul de radio Cadena Ser.

Accidentul, care ar fi putut fi provocat de viteza excesivă, conform presei, s-a produs la aproximativ patru kilometri distanţă de gara din Santiago de Compostela, oraş celebru al pelerinajului mondial, în timp ce trenul, care circula pe o cale ferată de mare viteză, asigura legătura între Madrid şi localitatea El Ferrol, pe coasta galiciană, şi transporta 218 pasageri.

Trenul a deraiat la ora locală 20:42 (21:42, ora României) “dintr-o cauză nedeterminată”, conform unui purtător de cuvânt al companiei feroviare Renfe.

 
Orase “imbracate” in macrame

Orase “imbracate” in macrame

Cativa amatori priceputi la..crosetat si-au dorit sa „impanzeasca” strazile oraselor cu…
Mix de stiluri, culori si materiale pentru un dining reusit

Mix de stiluri, culori si materiale pentru un dining…

In cazul in care nu ai o preferinta pentru un anumit stil sau culoare si, prin urmare, esti foarte…
Cresterea copilului singur la parinti

Cresterea copilului singur la parinti

Cresterea copilului singur la parinti poate parea destul de usoara, insa pe masura ce timpul trece…
O zi de lectura in parc

O zi de lectura in parc

Cum ar fi ca sambata sa veniti cu toata familia in Herastrau, dar nu pentru plimbare sau alergare,…
 
 
VOTEAZA ARTICOLUL

1/5
2 voturi
Curtremurător! O studentă româncă la Londra ne face de râs mai ceva ca… oricine!

Curtremurător! O studentă româncă la Londra ne face de…

E virală. N-ai cum s-o eviţi. Şi-n ultimul timp filosofia cu iz patriot/naţionalist prinde mai ceva…
Auzind că vine Hruşcă-n Vama Veche, vamaioţii-şi mută corturile-n Mamaia

Auzind că vine Hruşcă-n Vama Veche, vamaioţii-şi mută…

Este oficial! Ştefan Hruşcă va cânta în Vama Veche cu ocazia ediţiei Folk You 2013. Fiind în faţa…
ROSALIND FRANKLIN a făcut descoperirea secolului şi a murit prematur de boala secolului

ROSALIND FRANKLIN a făcut descoperirea secolului şi a…

ROSALIND FRANKLIN. Google celebrează 93 de ani de la naşterea lui ROSALIND…
Vine canicula! Iată PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Vine canicula! Iată PROGNOZA METEO pe două…

Media temperaturilor maxime va fi în creştere treptată de la 29 de grade până în…
 HOT! ANTONIA şi Alex Velea, FILMAŢI în cele mai intime momente! VIDEO

HOT! ANTONIA şi Alex Velea, FILMAŢI în cele mai intime…

Se spune că ar trăi o poveste interzisă de iubire, întrucât el este însurat, iar ea încă ……
LIVIU VÂRCIU, ENERVAT LA CULME de ADELINA! 'Pentru mine, E CA ŞI MOARTĂ!'

LIVIU VÂRCIU, ENERVAT LA CULME de ADELINA! ‘Pentru…

S-au iubit cu patimă, au ajuns în faţa altarului, au divorţat, s-au împăcat şi iar s-au…

 
PRIMELE      |   CELE MAI RECENTE   

1. va scriu din la coruña 04:10 | 25 Iulie
ionel
sunt 56 de victime mortale

Nume: * 
E-mail:
Titlu: * 
Comentariu: * 
Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă