11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportCe spune Iohannis despre o eventuală demisie a lui Ponta

Ce spune Iohannis despre o eventuală demisie a lui Ponta

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Digi 24, întrebat dacă Victor Ponta mai poate rămâne premier, după scandalul de corupţie care îl vizează pe cumnatul său că este încă prea devreme pentru a face speculaţii. 

”Prefer să nu mă pronunţ în această chestiune, dar dacă se prelungeşte această fază, atunci, sigur că se va pune tot mai mult, în spaţiul public, această întrebare. Răspunsul poate să vină doar de la cel în cauză. Am avut o situaţie similară, m-am ferit şi atunci, cu toate că a fost campanie electorală, să mă erijez în cineva care să sfaturi, am spus că, doar dacă aş fi fost în situaţia aceasta, aş fi demisionat. Dar nu sunt eu. Deocamdată, suntem foarte la începutul acestor verificări ”, a comentat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Ce spune şeful statului despre acordul cu FMI

Şeful statului a subliniat că preferă să nu se pronunţe, pentru că ancheta este la început.

Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost reținut, marți, după ce a fost audiat timp de mai multe ore la DNA Ploiești, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group, al cărei administrator este.

Iulian Herţanu, care a fost adus la DNA Ploieşti marţi, la ora 11.40, a fost scos încătuşat din sediul instituţiei, miercuri dimineaţă, în jurul orei 4.30, după aproximativ 17 ore petrecute în sediul DNA Ploieşti, şi preluat de o dubă, fiind transportat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, de la Câmpina.

​Citeşte şi: FOTO. Ce scrie presa internaţională despre dosarul penal în care este implicat cumnatul premierului Ponta

Potrivit unor surse judiciare, procurorii anchetează în acest dosar o deturnare de fonduri europene de peste şapte milioane de lei şi fapte de evaziune fiscală în cuantum de 2,5 milioane lei, fapte comise în perioada 2011-2015.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă