17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSportCătălin Ivan: Băsescu se comportă ca o Monica Macovei la Cotroceni

Cătălin Ivan: Băsescu se comportă ca o Monica Macovei la Cotroceni

Liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Traian Băsescu este singurul şef de stat din lume care îşi critică propria ţară, potrivit Mediafax.

Cătălin Ivan a afirmat că preşedintele Băsescu se comportă “ca o Monica Macovei la Cotroceni”.

El a făcut această afirmaţie în contextul în care s-a referit la episodul din vară, când europarlamentarul PDL Monica Macovei a vorbit despre posibila sancţionare a României invocând faptul că în ţară ar fi avut loc o lovitură de stat.

“Traian Băsescu este singur şef de stat din lume care spune că statul său nu e stat de drept, care cere rapoarte negative despre propria ţară, care anunţă că statul său nu poate organiza alegeri libere, care încearcă să convingă delegaţia FMI că în România e rău. (…) Traian Băsescu se comportă ca o Monica Macovei la Cotroceni sau Monica Macovei se comportă ca un Traian Băsescu în Parlamentul European”, a spus Cătălin Ivan.

Citeşte şi VIDEO. Ponta, întrebat de Le Figaro dacă USL îl va suspenda pe Băsescu: “Nu, nu cred. Ultimele luni arată că este posibilă coabitarea”

VIDEO. LIVE TEXT. Întâlnire FMI-Traian Băsescu. Oficialii UE: Trebuie să vă stabiliţi priorităţi. Băsescu: După alegeri, ne vedem de treabă

El a criticat faptul că Traian Băsescu face aceste declaraţii în calitate de şef de stat, de la Palatul Cotroceni, şi nu din Aleea Modrogan, unde este sediul PDL, şi a menţionat că acest lucru este de natură să creeze, în continuare, anumite îngrijorări internaţionale.

Ivan a menţionat că în ieşirile din ultimele două zile ale preşedintelui Traian Băsescu a văzut un şef de stat îngrijorat, dar nu pentru situaţia României, ci pentru soarta lui Traian Igaş, a lui Mihai Răzvan Ungureanu sau a lui Blejnar.

“Ieri, alaltăieri, am văzut un Traian Băsescu îngrijorat, dar nu de situaţia României, ci de soarta lui Igaş, MRU, Blejnar, a celor din gaşca lor. E un Traian Băsescu îngrijorat în special de soarta Elenei Udrea. Ieşirile de ieri, de alaltăieri au avut ca scop acoperirea a două scandaluri importante, ambele vizând-o direct pe Elena Udrea – dezvăluirile Comisiei legate de fraudarea fondurilor europene în 2011 (…) şi scandalul Trăşculescu, în care apar înregistrări în care Elena Udrea spune cu subiect şi predicat că banii publici vor fi direcţionaţi doar către primăriile PDL”, a spus Ivan.

El a mai spus că aprecierile şefului statului în care cataloghează drept “ruşinos” faptul că la alegerile din România vor fi prezenţi observatori OSCE reprezintă o “încercare penibilă de manipulare”.

“Observatori OSCE au fost şi la alegerile din SUA şi nu mi s-a părut că Barack Obama a fost ruşinat de prezenţa lor. Au fost şi în Polonia, în Spania, în Bulgaria. Nu văd ce ar fi ruşinos, e o stare de normalitate”, a spus Ivan.

Cele mai citite

CSAT trebuie să-i aprobe lui Iohannis încă o factură pentru candidatura la NATO

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) va trebui să-i aprobe președintelui Klaus Werner Iohannis decontarea probabil a ultimei facturi sau...

Loredana Groza mărturisește ce fotbalist a fost primul ei “crush”. “Decupam pozele cu el din ziare!”

Loredana Groza a fost prezentă pe terenul unde se antrenează Generația de Aur, pe "Arcul de Triumf", pentru meciul din 25 mai. Artista va...
Ultima oră
Pe aceeași temă