13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportCamera Deputaţilor a RESPINS moţiunea simplă iniţiată de PDL pe tema agriculturii

Camera Deputaţilor a RESPINS moţiunea simplă iniţiată de PDL pe tema agriculturii

UPDATE. Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă iniţiată de PDL pe tema agriculturii, intitulată “Dăunătorii USL distrug agricultura”, cu 148 de voturi “împotrivă”, 73 de voturi “pentru” şi 18 abţineri, scrie Mediafax.

La dezbaterea moţiunii a participat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

PDL cerea, în textul moţiunii, demisia ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, acesta fiind acuzat de nerespectarea angajamentelor făcute la momentul învestirii în funcţie.

Iniţiatorii moţiunii simple acuzau faptul că Guvernul USL nu a respectat promisiunile făcute fermierilor, nu a restructurat Ministerul Agriculturii şi nu a sprijinit înfiinţarea Camerelor agricole.

Moţiunea simplă a PDL ”Dăunătorii USL distrug agricultura” va fi dezbătută şi supusă, marţi, votului fina în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, potrivit deciziei luate în urmă cu o săptămâna de Biroul Permanent, potrivit Hotnews.

PDL a depus pe 2 octombrie în plenul Camerei Deputaţilor moţiunea simplă ”Dăunătorii USL distrug agricultura”, prin care cere demisia ministrului de resort, Daniel Constantin, pe care-l acuză că nu şi-a respectat angajamentele luate la instalarea în funcţie.

În textul moţiunii, PDL susţine că actuală guvernare că nu a respectat o serie de promisiuni făcute fermierilor, nu a procedat la restructurarea Ministerului Agriculturii şi nu a sprijinit înfiinţarea Camerelor agricole.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirma la sfârşitul lunii septembrie că moţiunea anunţată de PDL este un prilej bun pentru a prezenta Parlamentului problemele create în acest sector de democrat-liberali, dar şi lucrurile bune iniţiate în această perioadă pentru agricultură.

“Abia aştept să spun Parlamentului cum PDL a devalizat sistemul de irigaţii din România, cum a concediat 3.000 de oameni din sistemul de îmbunătăţiri funciare şi cum a externalizat toate serviciile pe care Agenţia de Îmbunătăţiri Funciare trebuie să le presteze cu personal propriu.

O să explic, de asemenea, de ce bugetul MADR este cel mai mic buget de după 1989 şi cum acesta a fost direcţionat, din păcate, către firmele de partid. O să îmi facă plăcere să fac acest lucru şi la nivelul Parlamentului, cu toate că am mai vorbit în public de toate aceste probleme”, declara ministrul Agriculturii.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă