2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăSportCălin Popescu Tăriceanu: Fără îndoială, nu cred ca vom aștepta 45 de...

Călin Popescu Tăriceanu: Fără îndoială, nu cred ca vom aștepta 45 de zile pentru numirea unui nou ministru al Justiției

Coaliția de guvernare PSD – ALDE nu va aștepta 45 de zile până la desemnarea unui nou ministru al Justiției, a declarat, luni, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Cu toții am luat act (n.r –  de demisia lui Florin Iordache de la Ministerul Justiției). Premierul are o marjă de acțiune foarte largă și din ceea ce am fost informați a fost o decizie bazată pe dorința ministrului de a se retrage și pe propunerea prim-ministrului care a fost materializată prin decizia pe care o cunoașteți”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament.

Întrebat despre momentul în care Coaliția va anunța noua persoana desemnată pentru a fi ministru al Justiției, Tăriceanu a precizat că există un termen legal de 45 de zile, în care se poate asigura un interimat.

„Fără îndoială, nu cred ca vom aștepta 45 de zile pentru numirea unui nou ministru al Justiției, nu numirea, pentru desemnarea și susținerea politică. Nu am făcut astăzi și nici ieri această discuție, dar va veni destul de repede, cred ca este și interesul prim-ministrului de a avea un minister care este capabil 100% să se dedice rolului și atribuțiilor pe care le are”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Florin Iordache a demisionat, joi, din funcția de Ministru al Justiției. Interimatul este asigurat de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.


Citiți și: 

 EXCLUSIV. Revoltă la Ministerul Justiției împotriva ministrului Florin Iordache, autorul ordonanțelor penale care au indignat România. Funcționarii din MJ s-ar fi opus adoptării Ordonanței 13 | TOP CITIRI

Ministrul Florin Iordache și oamenii săi ar fi făcut presiuni asupra unor funcționari din minister, pentru a șterge cele șase note care conțineau obiecțiuni împotriva proiectelor legislative de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală (OUG 13/2017), precum și împotriva textului de grațiere colectivă.


Minsitrul demisionar al Justiţiei, Florin Iordache a afirmat, vineri, după depunerea portofoliului că a fost în Piața Victoriei, pentru a vedea „care este percepția oamenilor” şi a constatat că mulţi dintre aceştia nu ştiau la ce se referă Ordonanţa privind modificarea Codurilor penale.


Florin Iordache a predat portofoliul Justiţiei Anei Birchall: Din punctul meu de vedere, ordonanţele erau constituţionale. Cei mai mulţi protestatari nu au citit actele normative

 


Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va prelua, interimar, şi Justiţia. Florin Iordache a demisionat după scandalul Ordonanței 13, care a declanșat proteste masive în toată țara

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va prelua interimar portofoliul Justiţiei, după ce Florin Iordache și-a anunțat demisia, ca urmare a scandalului provocat de adoptarea Ordonanței 13, care a declanșat proteste masive în toată țara.


 

Cele mai citite

Rafila acuză: „Lipsă de transparenţă”

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat faptul că partea din PNRR legată de domeniul sănătăţii a fost găsită, după investigaţii, de predecesorul său, Cseke...

Africa de Sud reacționează: Interdicțiile de călătorie sunt nejustificate

Africa de Sud a declarat că restricțiile de călătorie din cauza Omicron, sunt nejustificate, conform Reuters. Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a declarat într-o conferință de...
Ultima oră
Pe aceeași temă