24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSportBugetul Ministerului Justiției a fost aprobat fără amendamente

Bugetul Ministerului Justiției a fost aprobat fără amendamente

Bugetul Ministerului Justiției a fost aprobat duminică, fără amendamente, de Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, nu a fost prezent la ședința Comisiilor de buget-finanțe, MJ fiind reprezentat de secretarul de stat Mariana Moț. În cadrul dezbaterilor, au fost propuse 27 de amendamente, toate fiind însă respinse la vot.
 
Printre cei care au depus amendamente s-a aflat și deputatul liberal Cătălin Predoiu, care a propus suplimentarea bugetului cu suma de 293.000 lei pentru Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
 
Bugetul Ministerului Justiției (MJ) va fi în anul 2017 de 3,17 miliarde lei, în creștere cu 4,12% față de anul 2016. La capitolul cheltuieli curente este prevăzută suma de 3,13 miliarde de lei (în creștere cu 4,42% față de 2016), din care 1,78 miliarde de lei pentru cheltuieli de personal (în creștere cu 11,6% față 2016), 233 milioane lei pentru bunuri și servicii (creștere 7,12%), 1,07 miliarde lei pentru transferuri între unități ale administrației publice (scădere de 1,36%).
 
În domeniul investițiilor publice, MJ are ca priorități, pentru perioada 2017 — 2020, construirea unor sedii noi de instanțe: Palatul de Justiție Neamț (Tribunalul Neamț și Judecătoria Piatra Neamț), Palatul de Justiție Prahova (Curtea de Apel Ploiești și Tribunalul Prahova), Judecătoria Horezu, Judecătoria Târgu Neamț, Judecătoria Beclean, Tribunalul Sibiu.
 
De asemenea, vor fi consolidate și reabilitate clădirile unde își desfășoară activitatea Judecătoriile Costești, Calafat, Carei și Corabia. O altă prioritate este reparația capitală a Palatului de Justiție Satu Mare și extinderea sediului Tribunalului Covasna.
 
Proiectul de buget mai arată că vor fi introduse în programul pe anul 2017 noi obiective de investiții și lucrări de intervenție, dintre care: sedii noi la Judecătoria Rădăuți, Judecătoria Craiova și Judecătoria Oravița; reparații capitale la sediile Judecătoriei Sighetu Marmației și Judecătoriei Șimleu Silvaniei.
 
De asemenea, Ministerul Justiției va participa în continuare și va susține — prin intermediul serviciului de specialitate și în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale — implementarea Programului Național de consolidare a infrastructurii instanțelor de judecată aflate în municipiile reședință de județ, implementare asigurată de Compania Națională de Investiții.
Cele mai citite

Reuniunea miniștrilor de externe ai NATO va aborda subiectul armelor furnizate Ucrainei

Miniştrii de externe din ţările NATO se întâlnesc joi la Praga pentru a discuta propunerea potrivit căreia Ucraina va avea dreptul să folosească armele...

O rețea uriașă de fraude online a fost anihilată în urma unei operațiuni globale

Cetăţeanul chinez Yunhe Wang a fost arestat pentru că ar fi fost creierul din spatele unei reţele uriaşe care a furat miliarde de dolari....

România ia măsuri pentru a-și proteja alegerile din 9 iunie. Formulare pe hârtie și tablete fără acces la internet

Statul român ia măsuri pentru buna desfășurare a alegerilor din anul 2024, inclusiv pentru contracararea eventualelor tentative de imixtiune din partea Rusiei, iar un...
Ultima oră
Pe aceeași temă