8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăSportBoc a vrut să demisioneze miercuri

Boc a vrut să demisioneze miercuri

Premierul Emil Boc s-a gândit miercuri, după aflarea deciziei Curţii Constituţionale privind Legea educaţiei, să-şi dea demisia, potrivit unor surse guvernamentale, informează NewsIn.

Şeful Guvernului nu a anticipat această decizie a CCR şi a considerat că o soluţie după acest eşec al Guvernului ar fi demisia sa. Anunţul privind ideea demisiei a fost făcută la Guvern, în cerc restrâns, dar apoi atât democrat-liberalii şi liderii UDMR au încercat să-l convingă pe Emil Boc să renunţe la acest demers, au declarat surse din Guvern. Premierul a abandonat varianta demisiei.

Boc a primit miercuri noapte, la Palatul Victoria, şi vizita şefului statului, Traian Băsescu. Boc renunţase deja la ideea demisiei şi cei doi au discutat despre variantele pe care le are Guvernul pentru a corecta Legea educaţiei, în condiţiile în care demersul de asumare a fost declarat neconstituţional. Orice variantă de ajustare a legii prespune însă ca actul normativ să fie adoptat de Parlament, mai spun sursele citate. Potrivit acestora, Emil Boc nu şi-a pierdut sprijinul preşedintelui Băsescu chiar şi în urma incidentului provocat de decizia CCR.

Cele mai citite

Plătim mai mult pentru buchetele de 1 și 8 martie

Încă puțin până sosește primăvara, perioadă pe care o dedicăm mamelor, prietenelor, tuturor femeilor din viața noastră. Florile sunt deja pregătite în depozite, dar...

Campiona Italiei și-a concediat antrenorul! Cine îi ia locul lui Walter Mazzarri pe banca lui Napoli

Cu două zile înaintea meciului de pe teren propriu cu FC Barcelona, Campioana Italiei, SSC Napoli, l-a concediat pe antrenorul Walter Mazzarri, din cauza...
Ultima oră
Pe aceeași temă