13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportBecali: Antonescu are un har de a vorbi, te face să plângi...

Becali: Antonescu are un har de a vorbi, te face să plângi…

Europarlamentarul Gigi Becali a vorbit luni seara, la Realitatea TV, despre alianţa PNG cu PNL, despre candidatura pe listele USL, dar şi despre preşedintele Traian Băsescu.

Citiţi mai jos principalele declaraţii ale lui Becali:

Când am intrat în politică, am intrat din idealism. Când mă îmbogăţeam, spuneam: ‘Doamne, de ce-mi dai atât de mult? Arată-mi drumul.’ Mi-am dat seama că e o junglă în care greu izbeşti. Am ieşit europarlamentar pentru mine. Nu mă simt util. Mâ gândeam că Dumnezeu m-a lucrat, am văzut ce înseamnă idealismul. Poate a spus “Te vei duce şi vei susţine o armată, armata USL.” Am încredere în Crin şi Ponta, în construcţia USL. Asta m-a atras pe mine.

Am considerat că România trebuie să aibă un preşedinte cu dragoste, iubitor, şi un premier pragmatic, echilibrat şi înţelept. Îl văd pe Ponta ca fiind acela. Antonescu are un har de a vorbi, te face să plângi…

Un preşedinte trebuie să aibă dragoste de popor, nu trebuie să facă Executiv.

Vreau să-mi schimb discursul pe cât pot eu. Trebuie să am o minimă eleganţă faţă de competitor. Vreau să susţin alianţa asta care cred că va duce România pe drumul pe care trebuie să fie dusă.

Când am câştigat PNG cu 4 consilieri… Băsescu e cel mai şiret. A fost primul care a venit şi a întrebat ‘Cum staţi cu Becali?’.

M-a chemat Udrea, care devenise preşedinte pe Bucureşti, şi mi-a spus că vrea aceeaşi colaborare pe care a avut-o cu Videanu. Am zis ‘da’, şi din politeţe, şi din respect.

Dacă Cristi Preda abia acum ştie să-şi cumpere un pulover de când a venit la Bruxelles… El era ruşinea. Şi acum e strategul PDL. El va muri de stânga toată viaţa lui!

Despre Hrebenciuc: E omul cu care nu m-am certat. E un om de calitate, rămâne prietenul meu pe viaţă.

N-aveam cum să merg la PSD. Acum 6 ani îmi plăcea foarte mult de Ponta şi Diaconescu. Cea mai mare dezamăgire a fost Cristian Diaconescu. Când mă gândesc cât de urât a trădat… Niciodată trădarea nu se iartă. Nu iert trădarea niciodată. Diaconescu a trădat urât de tot.

Crin Antonescu – MRU: În opinia mea, Antonescu era preşedinte 95% pe ce există pe scena politică românească acum. Dacă sunt eu în PNL, va fi 500% preşedinte.

Am intrat în combinaţia asta pentru doi oameni, Antonescu, Ponta. Ponta are putere în PSD. Oprescu nu are nicio şansă. Scoate 6%. MRU e un om care mi-a plăcut foarte tare când a depus jurământul. Am spus atunci să dea Dumnezeu să nu fie fals. A spus “Am venit în faţa voastră cu bună-credinţă.” Cuvinite frumoase. Atunci m-a impresionat şi l-am lăudat. E genul de om pe care-l fură puterea. A derapat. Puterea l-a orbit.

Dan Voiculescu: Nu sunt eu în măsură să judec, dar Voiculescu are un merit foarte mare în construcţia asta. Atunci eu cred că i se vor ierta toate păcatele.

MRU era puternic când nu apărea. El trebuie să apară foarte rar. Când apare strică ce câştigă neapărând. Când apare, îşi dă în petic.

Lista cheltuielilor de lux a lui MRU: Ştiţi ce se întâmplă când ajunge ţiganul împărat? Asta se întâmplă cu Ungureanu, a ajuns împărat.

Traian Băsescu: Îl atacasem în campania electorală. Na-am întâlnit la restaurant. Am stat cu el ca şi când aş sta cu un prieten de 25 de ani. Cum am rupt relaţia? La masă îmi spune să merg la Bucovina. E cel mai sfânt loc. Eu m-am dus la Bucovina. Acolo i-am dat telefon. El îmi închide telefonul. După ce s-a închis telefonul, am început să înjur… De atunci n-am mai vorbit. După aia s-au întâmplat acele lucruri. A fost implicat în arestarea mea prin neprezentare. N-a dat ordinul, dar a acceptat. Nu pot să cred că Kovesi accepta fără să-i dea vreun telefon lui. Mă doare pentru că am fost arestat din faţa casei. Nu poţi să faci aşa. Eu am uitat lucrurile astea. Când mă văd în cătuşe râd. Atunci a fost momentul când m-am hotărât să fiu împotriva lui. Nu trebuie să îl suspendăm iar pe
Băsescu, doar dacă nu îşi vede de treaba lui.

Corneliu Vadim Tudor: E fratele meu mai mare, nu mă cert cu el. Ascult de o strategie a PNL-ului şi numai de Hristos. Am înţeles că e supărat, să fie sănătos. Nu mă supăr pe el că mi-a întins atunci o mână de ajutor.

Mama îmi spunea aşa: “Rămâi la europeni. Aici e mâncătorie mare, mai bine rămâi acolo.”

Dosarul Valiza: O rog pe Pivniceru să aibă grijă să nu cumva să desemneze la DNA pe Claudiu Dumitrescu. Cred că DNA la ora asta au nişte procurori incoruptibili, dar trebuie să aibă alt cârmuitor care să-i pondereze. Ăsta i-a spus la “premiere” mită.

Despre campanie: Nu pot să fac ce vreau eu… Voi cheltui conform legii, cât e legal. Vreau să-i asigur pe membrii marcanţi ai PNL că sunt mândru că am fost votat în unanimitate. În opinia mea cred că numai azi USL a câştigat 3%. Am făcut lucruri pe care le-am construit cu mâna mea în politică. Lumea trebuie să înţeleagă că un demnitar nu trebuie să reprezinte, că nu se duce să dea concurs de Miss la Cannes. Trebuie să facă ceva, nu să reprezinte ceva. Apropo de domnul Vlad Nistor, a venit odată cu Cristi Preda, diferenţă ca de la cer la pământ. De atunci am văzut diferenţa de clasă.

Cistian Sima: L-am sunat eu. M-a impresionat şi mama lui. Sunt genul de om care îmi place să cunosc. O singură dată am vorbit cu el. Mă sunau de la firma lui. Am sunat un număr cu 0035. Mi-a spus, ‘mi-e frică de Radu Dimofte’. Mi-a spus că dă banii înapoi într-un an. Mă joc. Nu pot să pierd nimic. I-am spus că dacă vii, nu apeşi pe butoane decât unde spun eu. El îmi divulgă inteligenţa lui, dar eu iau hotărârea finală pe ce buton apasă.

Eu sunt fraier să intru în ruleta lor? Dacă eşti băiat deştept, şi nu lacom, şi stai în plasa lor – Sima a câştigat bani…

Lansarea USL: Credeţi că e mai spectaculoasă lansarea USL cu mine?

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă