12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportBăsescu speră ca România să fie un exemplu în protejarea drepturilor minorităţilor...

Băsescu speră ca România să fie un exemplu în protejarea drepturilor minorităţilor naţionale

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, prilej cu care şi-a exprimat speranţa ca România să constituie un exemplu pentru vecinii săi în materie de protejare a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea de la Cotroceni vine în continuarea întrevederii avute de cei doi oficiali pe 27 ianuarie, în contextul vizitei şefului statului român la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, la Strasbourg.

“Subiectele discutate au vizat respectarea drepturilor omului pe continentul european şi în vecinătatea acestuia, cu accent pe situaţia comunităţilor româneşti din statele aflate în proximitatea ţării noastre. De asemenea, au fost abordate evoluţiile recente din zona Africii de Nord şi Orientul Mijlociu”, se arată în comunicatul citat.

Cei doi oficiali au remarcat necesitatea utilizării expertizei Consiliului Europei în relaţia cu alte ţări din regiune, aflate la începutul transformărilor democratice, mai precizează Administraţia Prezidenţială.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă