13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportBăsescu participă la conferinţa pe tema şomajului tinerilor, la Paris

Băsescu participă la conferinţa pe tema şomajului tinerilor, la Paris

Preşedintele Traian Băsescu participă, marţi, la Paris, la a doua mare conferinţă europeană pe tema combaterii şomajului în rândul tinerilor, transmite Digi 24.

La reuniunea de la Paris vor fi prezenţi 24 de şefi de stat şi de guvern din Uniunea Europeană şi miniştrii muncii din statele participante.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, luni seară, la B1 TV, că astăzi le va transmite şefilor de stat şi de Guvern cu care se întâlneşte la Paris, că nu trebuie să ia în considerare declaraţia premierului Ponta, care l-a acuzat pe şeful statului că a vândut ţara.

”Declaraţia lui Victor Ponta nu trebuie luată în calcul, o să le transmit liderilor din Consiliul European”, a spus Traian Băsescu.

Citeşte şi: VIDEO. Băsescu: Urmăreau să mă acuze de înaltă trădare

Uniunea Europeană pregăteste un program finanţat cu 6 miliarde de euro, pentru a impulsiona crearea de locuri de muncă.

Şomajul în rândul tinerilor a devenit o problemă serioasă în spaţiul comunitar în urma crizei financiare din ultimii cinci ani. Potrivit statisticii Eurostat, peste cinci milioane şi jumătate dintre tinerii şomeri au până în 25 de ani. Cei mai mulţi sunt în Spania şi Grecia, unde rata şomajului a depăşit 50 %.

Citeşte şi:VIDEO. Băsescu pleacă la Consiliul European: Miza noastră este Republica Moldova

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă