13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportBaronii PSD pun tunurile pe justiţie

Baronii PSD pun tunurile pe justiţie

Procurorii fac dosare la ordin, iar DNA ar trebui desfiinţată prin lege, sunt reacţiile virulente îndreptate împotriva procurorilor şi a sistemului de justiţie în general lansate după ridicarea lui Nicuşor Constantinescu pentru a fi audiat miercuri la DNA. Cine sunt autorii atacurilor? Primarul Constanţei, Radu Mazăre, dar şi Nicuşor Constantinescu, ultimul atât în nume personal, cât şi al instituţiei pe care o conduce, Consiliul Judeţean Constanţa.

Citeşte şi: Şeful CJ Constanţa cere Parlamentului desfiinţarea „prin lege” a DNA

Declarându-se revoltat de faptul că anchetatorii anticorupţie l-au ridicat pe Constantinescu pentru audieri, Mazăre a apreciat că acesta nu este vinovat, ci o victimă. În plus, primarul Constanţei a declarat că procurorii „fac dosare la ordine“ şi că sistemul judiciar este „impregnat de ofiţeri sub acoperire sau de oameni controlaţi de serviciile din România“. „Eu nu vorbesc nici de Ponta, nici de nu ştiu cine. Ferească Sfântul să iau eu puterea în ţara asta“, a avertizat Mazăre, într-o intervenţie la Realitatea Tv.

La rândul său, printr-un comunicat de presă emis de Consiliul Judeţean pe care-l conduce, Nicuşor Constantinescu a pozat în victimă a unui „război politic pe care DNA-ul condus de Traian Băsescu îl duce împotriva oamenilor politici ai USL“. Nu în ultimul rând, el a cerut Parlamentului să desfiinţeze DNA prin adoptarea unei legi!

Antonescu îl lasă iar în ofsaid pe Ponta

Şeful pe linie de partid al celor doi baroni locali, premierul Victor Ponta, s-a abţinut de la a sancţiona afirmaţiile acestora. A făcut-o, în schimb, preşedintele PNL, Crin Antonescu: „E o declaraţie a PSD Constanţa, nu a USL sau nu a PNL. Eu nu sunt de acord cu ea, e dreptul lor să o facă, dar eu cred că e o declaraţie care nu face bine PSD, e o declaraţie dată aşa în împrejurări mai tulburate şi categoric PNL dezavuează o asemenea formulă. Presupun că şi conducerea centrală a PSD o va dezavua“.

Citeşte şi: Ce căuta DNA în curtea baronului? Răspuns: 5.000.000 euro

Critici au venit şi din partea PDL, dar nu a conducerii partidului. „Nicuşor Constantinescu şi-a găsit repede un aliat, primarul Radu Mazăre, şi împreună au pornit un cor de urlete şi ameninţări împotriva DNA, a SRI şi a instituţiilor care luptă eficient şi imparţial cu criminalitatea. Ei detestă aceste instituţii şi s-au luptat să vină la putere ca să scape de ele sau măcar de oamenii de acolo“, a apreciat europarlamentarul PDL Monica Macovei pe blogul său.

Pentru declaraţiile lui Nicuşor Constantinescu, CSM a sesizat ieri Inspecţia Judiciară pentru a verifica dacă este vorba de o încălcare a independenţei şi integrităţii procurorilor din cadrul DNA.

Şeful CJ Constanţa este urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce ar fi dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de peste 5 milioane de euro. 

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă