17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSportBaconschi: Suntem pregătiţi să răspundem preocupărilor partenerilor francezi legate de Schengen

Baconschi: Suntem pregătiţi să răspundem preocupărilor partenerilor francezi legate de Schengen

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, s-a întâlnit marţi cu un grup de parlamentari din Franţa, declarând că România are nevoie de o perspectivă clară privind aderarea la Schengen şi că partea română este pregătită să răspundă tuturor preocupărilor partenerilor francezi pe acest subiect, potrivit Mediafax.

MAE precizează că ministrul Baconschi s-a întâlnit cu un grup de parlamentari francezi condus de Jean-Claude Mignon, şeful delegaţiei Franţei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei(APCE).

“Avem nevoie de o perspectivă clară şi suntem gata să răspundem tuturor preocupărilor punctuale ale partenerilor francezi”, a declarat Baconschi, referindu-se la problema aderării la spaţiul Schengen.

Vizita parlamentarilor francezi în România are loc la invitaţia şefului delegaţiei parlamentare române la APCE, deputatul Cezar Preda, şi se înscrie în demersurile pe linia diplomaţiei parlamentare pentru aderarea României la spaţiul Schengen, precizează Ministerul de Externe.

Teodor Baconschi a evidenţiat necesitatea dialogului politic direct, deschis, între România şi Franţa, în vederea depăşirii dificultăţilor actuale şi a arătat că partea română este pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen, după cum au confirmat toate misiunile de evaluare.

Ministrul a arătat că securitatea Uniunii Europene este o prioritate pentru România, care este capabilă, în egală măsură cu celelalte state membre, să o asigure la cele mai ridicate standarde.

Baconschi s-a referit, potrivit MAE, şi la integrarea socială a romilor, subliniind conştientizarea deplină a responsabilităţii ce revine autorităţilor române.

Ministrul a precizat că “se doreşte o abordare orientată spre identificarea de soluţii şi măsuri concrete pentru sprijinirea cetăţenilor români aflaţi în dificultate pe teritoriul statului francez”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă