2.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSportAverea vicepremierului Sevil Shhaideh. Depozite bancare de 558.000 lei și proprietăți deținute...

Averea vicepremierului Sevil Shhaideh. Depozite bancare de 558.000 lei și proprietăți deținute conform legislației siriene

Vicepremierul Sevil Shhaideh și-a publicat declarația de avere, pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, pe care îl conduce.

Potrivit declarației, înregistrată în data de 19 ianuarie 2017, aceasta declară că deține, împreună cu familia, patru apartamente. Este vorba despre un apartament de 47 mp, cumpărat în 1994, deținut în totalitate de către ea. Celelalte trei apartamente au 95 mp, 145 mp, respectiv 180 mp. Două dintre ele sunt cumpărate în anii 1993 și 2003, iar unul construit, în 2013.

Interesant este că, la două dintre ele, titular este trecut Shaidehh Akram, soțul său, cu specificația: ”proprietate personală exclusivă conform legislației siriene”. Cel de-al treilea este deținut în proporție de 50% de Shhaideh Akram, cealaltă 50% aparținându-i lui Kigham Sobh. Jumătatea lui Akram este, de asemenea, ”proprietate persoană exclusivă conform legislației siriene”. Adresele sunt șterse, dar din declarațiile anterioare știm că unele dintre ele se află în Siria – unul în Latakia și două în Damasc.


Citește mai multe informații despre Sevil Shhaideh: 

Washington Post: Sevil Shhaideh era să fie primul-ministru de origine musulmană și femeie, dar un novice politic

Klaus Iohannis a avut dreptate. Cum a pierdut Sevil Shhaideh milioane de euro de la Uniunea Europeană | TOP CELE MAI CITITE


În ceea ce privește activele financiare, vicepremierul României declară patru conturi curente și trei depozite bancare. În conturi are circa 52.000 de lei, iar în depozite 558.000 de lei. Toate depozitele sunt deschise la aceeași bancă și toate în decursul anului trecut.

Am studiat și declarație de avere din 2015. Atunci, cea mai mare parte a banilor familiei Shhaideh era deținută în conturile curente în care cei doi își primeau salariile (397.357 lei în cazul lui Sevih Shaidehh și 154.917 lei în cazul lui Akram Shhaideh). Acum banii au fost transferați în depozite bancare.

În declarație, apare și un împrumut în nume personal, de 20.000 de euro, acordat lui Chhide Bachir, dar și un contract bancar de împrumut, de 60.000 de lei, scadent în noiembrie 2017.

Sevil Shhaideh declară venituri de 27.446 de lei, în calitate de consilier la MDRAP, de 60.432 de lei, ca salariat al Agenției pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est. Soțul a câștigat 38.991 de lei ca salariat al SC RAJA SA.

În declarație de interese, Sevil Shhaideh notează că este acționar la SC Rosyr Internațional SRL, societate radiată la 21 aprilie 2016, și la Coremar (cupon gratuit). De asemenea, a fost vicepreședinte al Asociației Dispeceratul Civic, cu sediul în București, unde este și membru fondator. În 22 decembrie 2016, a demisionat din funcție.

 

Cele mai citite

Pe ce cheltuie CE Oltenia 1 milion de euro

Complexul Energetic Oltenia a alocat un buget de peste un milion de euro pentru închirierea de utilaje și echipamente de construcții și de lucrări...

Dezastru previzibil al turcilor de la Alsim Alarko pe Centura Capitalei

CNAIR ezită să avanseze un nou termen de finalizare a celor două loturi de pe A0 pe care Alsim Alarko le lucrează, pentru...

Pe ce cheltuie CE Oltenia 1 milion de euro

Complexul Energetic Oltenia a alocat un buget de peste un milion de euro pentru închirierea de utilaje și echipamente de construcții și de lucrări...
Ultima oră
Pe aceeași temă