12.9 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Austria – România, adevăratul examen pentru Rădoi

În această seară, naționala de fotbal a României întâlnește, în deplasare, Austria, un adversar care pe teren propriu practică un joc excelent.

Cu toate că în prima partidă din Liga Națiunilor, disputată vineri, pe Arena Națională, împotriva Irlandei de Nord, nu a obținut toate cele trei puncte, selecţionerul Mirel Rădoi a precizat că România poate produce surpriza pe teren austriac. „Cum am putut uşor să pierdem 2 puncte cu Irlanda de Nord, aşa cred că le putem recupera în Austria. Nu am ce să le reproşez din punct de vedere tactic jucătorilor, a fost o fază fixă la gol, e vorba despre o neatenţie”, a fost declarația cu care Rădoi și-a motivat elevii.

Totuși, misiunea „tricolorilor” nu va fi deloc una facilă, având în vedere prestațiile austriecilor din ultima perioadă. În runda inaungurală din Liga Națiunilor, adversarii noștri de astăzi au învins în Norvegia cu 2-1. Austria s-a impus mai clar decât o arată scorul, având 60% posesie, 15-3 la ocazii de gol și 6-1 la șuturi pe poartă cu scandinavii. I-au surclasat inclusiv la numărul de atacuri, la cornere și la pase reușite, cu vârfurile Sabitzer și Gregoritsch marcatori. Austria are în lotul de 23 pregătit de Franco Foda nu mai puțin de 15 jucători de Bundesliga.

Cu Alaba neconvocat în urma oboselii resimțite la finalul sezonului precedent și ușor accidentat, cu Arnautovic absent având în vedere că joacă în China și sunt dificultăți în contextul pandemiei, Austria a reușit totuși să se impună foarte convingător în Norvegia. În partida cu România vor lipsi și Lazaro, Laimer (neconvocați), dar și stoperul Hinteregger, accidentat în meciul cu nordicii.

În ultimele 10 partide pe teren propriu, amicale și oficiale în toate competițiile, Austria s-a încurcat de trei ori și a ratat victoria. A pierdut cu Polonia (0-1) și Brazilia (0-3), remizând 0-0 cu Bosnia-Herțegovina. În rest, victorii pe linie cu Germania, Suedia, Irlanda de Nord, Israel, Macedonia de Nord, Letonia și Slovenia.

Rămâne de văzut dacă optimismul lui Mirel Rădoi este întemeiat și dacă Pușcaș și compania sunt capabili să recupereze punctele pierdute cu Irlanda de Nord.

Pentru acest meci, UEFA a delegat o brigadă din Suedia, avându-l la centru pe Glenn Nyberg, un arbitru de 31 de ani, cu doar 7 partide internaționale la nivel de echipe naționale de seniori.

În ultimile două partide directe, cele două naționale au remizat, scor 1-1 și 0-0.

Ultima oră
Pe aceeași temă