12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportAurescu: Pentru România este ESENȚIALĂ o nouă etapă de adaptare a NATO...

Aurescu: Pentru România este ESENȚIALĂ o nouă etapă de adaptare a NATO la contextul actual

Bogdan Aurescu, ministru de Externe, a declarat, joi, după întâlnirea cu Alexander Vershbow, secretarul general adjunct al NATO, că în acest moment pentru România este esenţială lansarea unei noi etape de adaptare a Alianţei la noile evoluţii din plan internaţional, cu prilejul summit-ului de la Varşovia, relatează Mediafax.

Pentru România, în această perspectivă, rămân obiective esenţiale implementarea integrală a planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei şi lansarea unei noi etape de adaptare a Alianţei, pe termen lung, cu prilejul summit-ului de la Varşovia“, a declarat Aurescu. 

Ministrul a spus că în cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre includerea regiunii Mării Negre în procesele aliate de evaluare, Aurescu precizând că eforturile României de consolidare a securităţii la Marea Neagră sunt apreciate de aliaţi şi că acest proces este în curs.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat şi despre stadiul implementării structurilor NATO de comandament din România. “Considerăm că este importantă o prezenţă rotaţională credibilă şi predictibilă a forţelor aliate pe flancul estic, în cadrul unui plan robust de măsuri“, a declarat Aurescu.

Referitor la importanţa pe care România o dă partenerilor estici, Bogdan Aurescu a spus că România sprijină crearea biroului de legătură al NATO la Chişinău cât mai curând posibil. Cu privire la Republica Moldova, am salutat adoptarea pachetului privind consolidarea capacităţilor de apărare, ambasadorul Vershbow fiind coordonatorul la nivel NATO al iniţiativei privind întărirea capacităţilor de apărare“, a mai precizat ministrul român. 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă