10.3 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSportAurescu: Pentru România este ESENȚIALĂ o nouă etapă de adaptare a NATO...

Aurescu: Pentru România este ESENȚIALĂ o nouă etapă de adaptare a NATO la contextul actual

Bogdan Aurescu, ministru de Externe, a declarat, joi, după întâlnirea cu Alexander Vershbow, secretarul general adjunct al NATO, că în acest moment pentru România este esenţială lansarea unei noi etape de adaptare a Alianţei la noile evoluţii din plan internaţional, cu prilejul summit-ului de la Varşovia, relatează Mediafax.

Pentru România, în această perspectivă, rămân obiective esenţiale implementarea integrală a planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei şi lansarea unei noi etape de adaptare a Alianţei, pe termen lung, cu prilejul summit-ului de la Varşovia“, a declarat Aurescu. 

Ministrul a spus că în cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre includerea regiunii Mării Negre în procesele aliate de evaluare, Aurescu precizând că eforturile României de consolidare a securităţii la Marea Neagră sunt apreciate de aliaţi şi că acest proces este în curs.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat şi despre stadiul implementării structurilor NATO de comandament din România. “Considerăm că este importantă o prezenţă rotaţională credibilă şi predictibilă a forţelor aliate pe flancul estic, în cadrul unui plan robust de măsuri“, a declarat Aurescu.

Referitor la importanţa pe care România o dă partenerilor estici, Bogdan Aurescu a spus că România sprijină crearea biroului de legătură al NATO la Chişinău cât mai curând posibil. Cu privire la Republica Moldova, am salutat adoptarea pachetului privind consolidarea capacităţilor de apărare, ambasadorul Vershbow fiind coordonatorul la nivel NATO al iniţiativei privind întărirea capacităţilor de apărare“, a mai precizat ministrul român. 

Cele mai citite
00:01:26

UNICEF, pe măsură ce luptele din Gaza se reiau: „ Aceasta este ultima noastră șansă”

Organizația Națiunilor Unite( ONU) a deplâns vineri (1 decembrie) reluarea operațiunilor militare în Gaza, James Elder, purtătorul de cuvânt al UNICEF în Khan Younis,...
00:00:26

Mai mulți activiști anti-olimpici simulează o „moarte subită” la Paris

O duzină de activiști au organizat sâmbătă (2 decembrie) în centrul Parisului o „ moarte subită” în fața unui magazin oficial al JO Paris...

Serviciile israeliene vor lichida liderii Hamas din toată lumea când conflictul din Gaza va lua sfârșit

Serviciile de informații israeliene se pregătesc să lichideze liderii Hamas din întreaga lume când războiul din Fâșia Gaza se va încheia, pregătind scena pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă