28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportAtletismGolul secolului, filmat dintr-un alt unghi

Golul secolului, filmat dintr-un alt unghi

La Nacion publică o înregistrare inedită a antologicului gol marcat de Diego Maradona în partida Anglia-Argentina de la turneul final din Mexic, din 1986.

Argentina, câştigătoarea turneului mexican, după ce a învins în finală selecţionata Republicii Federale a Germaniei cu 3-2, mai jucase atunci un meci memorabil: cel contra Angliei, câştigat de sudamericani cu 2-1. O revanşă simbolică la trei ani după ce britanicii câştigaseră războiului  din Falkland.

Maradona, cel mai bun jucător al turneului, a fost omul cheie şi în acea partidă, marcând ambele goluri pentru echipa sa. Ambele, antologice.

Primul, marcat în minutul 51, a intrat în istorie prin nesportivitate şi i-a adus starului argentinian un val de critici: reluările au demonstrat că jucase mingea cu mâna păcălindu-l pe arbitrul tunisian Ali Bin Nasser. După meci, Maradona a declarat cinic că golul a fost marcat „puţin cu capul, puţin cu mâna lui Dumnezeu”. Mai târziu, fostul jucător al lui Napoli şi-a recunoscut vina şi, tot tardiv, şi-a cerut scuze şi englezilor.

Cel de al doilea gol, însă, marcat patru minute mai târziu, a fost unul divin în toată regula: decarul argentinian a recuperat mingea în propria jumătate de teren, a driblat tot ce i-a ieşit în cale şi a înscris un gol votat de FIFA drept cel mai frumos din istoria Cupei Mondiale.

Despre acest moment de sclipire al starului argentinian au apărut mai multe filmări. Înregistrarea publicată de La Nacion, realizată şi digitalizată de un amator, este, susţine publicaţia, una inedită. Nu doar prin montajul pe ritm de tango.

 

Cele mai citite

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă