25 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSportAtletismFOTO: Propaganda sovietică în imagini. Cum erau mobilizați rușii la război

FOTO: Propaganda sovietică în imagini. Cum erau mobilizați rușii la război

”Țara-mamă” te cheamă la datorie este mesajul de pe un poster sovietic de propagandă, din 1941. În imagine, apare o femeie îmbrăcată în roșu, cu o expresie hotărâtă pe chip, care îi îndeamnă pe ruși la război, potrivit boredpanda.com. 

De la imaginea cu soldatul rus, îmbrăcat în roșu, în timp ce în spatele lui se văd rotocoale de fum negru din fabricile sovetice, în care muncitorul rus este întrebat dacă s-a înrolat în armată, la posterele în care rușii erau mustrați pentru consumul excesiv de alcool, propagandiștii au fost deosebit de inventivi în mesajele care au determinat masele să susțină planurile statului.  

Posterele de propaganda sovietică au apărut prima dată în timpul revoluției proletare din Rusia, unde au servit ca instrument de comunicare în masă pentru Partidul Comunist. Astfel, muncitorii și țăranii erau chemați să lupte pentru libertate și justiție, relatează sovietposters.com. 

Propaganda sovietică a ținut mereu pasul cu timpurile. Artiștii ruși au creat imagini cu modele de urmat pentru generații întregi de muncitori ruși și soldați. 

Posterele URSS-ului au făcut parte din viața rușilor în toate momentele care au schimbat cursul istoriei și au reprezentat poziția Uniunii Sovietice într-o anumită situație și atitudinea acceptată social a rușilor. 

Cele mai citite

eToro: Liderii corporațiilor preferă să combată inflația prin creșterea prețurilor

Analistul eToro Bogdan Maioreanu consideră că inflația schimbă comportamentul consumatorilor, dar un sondaj recent arată că și firmele acționează diferit în această perioadă. Directorii financiari...

Noua conducere a PNL, aleasă la Poiana Brașov

Liberalii se reunesc astăzi, la Poiana Braşov, în Liga Aleşilor Locali, iar mâine în Consiliul Naţional al formaţiunii.Reuniunea Ligii Aleşilor Locali va avea loc...

Motocicliștii cer să fie scutiți să mai care stingător și triunghiuri reflectorizante

Motocicliștii au inițiat o petiție în care cer să nu mai care stingător, trusă medicală și triunghiuri reflectorizante. Chiar dacă pare straniu, toate aceste...
Ultima oră
Pe aceeași temă