29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăSportAtletismFOTO: Propaganda sovietică în imagini. Cum erau mobilizați rușii la război

FOTO: Propaganda sovietică în imagini. Cum erau mobilizați rușii la război

”Țara-mamă” te cheamă la datorie este mesajul de pe un poster sovietic de propagandă, din 1941. În imagine, apare o femeie îmbrăcată în roșu, cu o expresie hotărâtă pe chip, care îi îndeamnă pe ruși la război, potrivit boredpanda.com. 

De la imaginea cu soldatul rus, îmbrăcat în roșu, în timp ce în spatele lui se văd rotocoale de fum negru din fabricile sovetice, în care muncitorul rus este întrebat dacă s-a înrolat în armată, la posterele în care rușii erau mustrați pentru consumul excesiv de alcool, propagandiștii au fost deosebit de inventivi în mesajele care au determinat masele să susțină planurile statului.  

Posterele de propaganda sovietică au apărut prima dată în timpul revoluției proletare din Rusia, unde au servit ca instrument de comunicare în masă pentru Partidul Comunist. Astfel, muncitorii și țăranii erau chemați să lupte pentru libertate și justiție, relatează sovietposters.com. 

Propaganda sovietică a ținut mereu pasul cu timpurile. Artiștii ruși au creat imagini cu modele de urmat pentru generații întregi de muncitori ruși și soldați. 

Posterele URSS-ului au făcut parte din viața rușilor în toate momentele care au schimbat cursul istoriei și au reprezentat poziția Uniunii Sovietice într-o anumită situație și atitudinea acceptată social a rușilor. 

Cele mai citite
00:01:04

VIDEO: Inundațiile scufundă case în India

Victimele inundațiilor din statul indian Assam au declarat că se luptă pentru a avea acces la alimente adecvate și apă potabilă, în timp ce...

Ludovic Orban: „Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru!”

Ludovic Orban a scris pe pagina sa de Facebook despre un subiect mult disputat de multă vreme, și anume, intrarea României în spațiul Schengen. Președintele...

Khaby Lame devine cea mai urmărită vedetă TikTok din lume, cu 142 de milioane de fani

Comediantul Khaby Lame a devenit oficial cea mai urmărită vedetă TikTok de pe planetă. Lame, în vârstă de 22 de ani, a ajuns joi seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă