13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportAtletismFOTO: DIAVOLUL cu chip de OM. Află care sunt cei mai ODIOŞI...

FOTO: DIAVOLUL cu chip de OM. Află care sunt cei mai ODIOŞI oameni din istorie!

Unii oameni rămân în istorie pentru fapte mai puţin onorabile, potrivit British Pathe. Galeria de mai sus înfăţişează zece dintre cele mai odioase astfel de personalităţi.  

Idi Amin

Conducătorul Ugandei de-a lungul anilor ’70, Idi Amin a devenit un sinonim pentru brutalitate, iar regimul lui violent a omorât între 100 şi 500 de mii de oameni.

Iosif Stalin

Stalin a fost conducătorul Uniunii Sovietice din 1922 şi până la moartea sa, în 1953. Este cunoscut drept dictatorul care a ucis cei mai mulţi oameni, undeva între 20 şi 30 de milioane.

Heinrich Himmler

Himmler s-a folosit de ideologia nazistă ca să justifice moartea a milioane de oameni. Acesta a fost unul dintre cei mai influenţi oameni din Germania nazistă şi un responsabil direct al Holocaustului.

Ilse Koch

Ilse Koch a fost soţia comandantului de la lagărul Buchenwald, Karl Otto Koch, care a condus tabăra de concentrare între 1937 şi 1941. Notorie pentru brutalitatea şi violenţa ei sadică, ea a fost poreclită “Vrăjitoarea din Buchenwald”.

Ea a fost unul dintre primii nazişti care a fost judecată de către oficialii militari ai Statelor Unite. A fost nevoie de două procese pentru a i se da o sentinţă pe viaţă, în 1950. Însă Koch s-a sinucis 17 ani mai târziu.

Adolf Hitler

Liderul nazist, responsabil pentru declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial, a cauzat moartea a milioane de oameni, printre care cei aproximativ 6 milioane de evrei din lagăre.

Irma Grese

Poreclită “Bestia din Belsen”, Grese a fost condamnată la moarte în Procesul Belsen. Ea a fost angajată în mai multe lagăre, printre care Auschwitz şi Belsen. La procesul ei, mai multe supravieţuitoare ale Holocaustului au depus mărturie împotriva ei. Aceasta a fost executată la doar 22 de ani.

Mao Zedong

Mao este una dintre cele mai contoversate, dar importante figuri din istorie. Fondatorul Republicii Populare Chineze, unii spun că el a transformat China într-unul dintre cele mai puternice state ale lumii. Alţii îl consideră vinovat pentru moartea a peste 40 de milioane de chinezi, prin abuzul drepturilor omului, foamete, execuţii şi muncă silită.

Joseph Goebbels

Goebbels a fost Ministrul Propagandei în cadrul partidului nazist, şi un susţinător loial al lui Hitler. Încă de la începutul activităţii sale politice, acesta a organizat atacuri împotriva evreilor din Germania, folosindu-se de propagandă ca să pregăteasca naţiunea pentru un război violent. În 1945, Goebbels şi soţia lui şi-au omorât cei şase copii, înainte să se sinucidă.

John George Haigh

John George Haigh a fost un ucigaş în serie britanic, cunoscut şi drept “Acid Bath Murderer”, adică criminalul băii cu acid. În 1940, el a fost condamnat pentru uciderea a şase oameni, deşi acesta pretindea că erau nouă. Haigh nu folosea acid sulfuric pentru a-şi ucide victimele, ci pentru a scăpa de trupurile lor. Apoi le falsifica documentele pentru a le putea vinde bunurile şi colecta astfel sume mari de bani. Bărbatul a fost executat în 1949.

Adolf Eichmann

Eichmann a fost unul dintre organizatorii Holocaustului, având rolul de a coordona deportările în masă ale evreilor în lagărele din toată Europa de Est. La terminarea războiului, a zburat în Argentina, unde a trăit sub o identitate falsă. A fost prins în 1960 şi judecat. În 1962, Eichmann a fost spânzurat.

Cele mai citite

Nici România, nici Republica Moldova n-au avut reprezentanți la parada de la Moscova. Șefa regiunii autonome Găgăuzia, invitată de Putin, susține că a reprezentat...

În timp ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a sărbătorit "Ziua Europei" la Chișinău, șefa regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, Evghenia Guțul, a...

Fiorentina, în finala Conference League, pentru al doilea an consecutiv

Fiorentina a remizat în deplasare cu FC Bruges, scor 1-1, și s-a calificat pentru al doilea an la rând în finala Conference League, a...

Nici România, nici Republica Moldova n-au avut reprezentanți la parada de la Moscova. Șefa regiunii autonome Găgăuzia, invitată de Putin, susține că a reprezentat...

În timp ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a sărbătorit "Ziua Europei" la Chișinău, șefa regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, Evghenia Guțul, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă