13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu: Vreau ca liderii de la noi să se bată pentru România...

Antonescu: Vreau ca liderii de la noi să se bată pentru România ca Angela Merkel pentru Germania

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că îşi doreşte ca liderii ţării să ajungă să se bată pentru România aşa cum se bate cancelarul Angela Merkel pentru Germania, cu “aceeaşi determinare, acelaşi devotament”, precizând că interesul naţional trebuie apărat fie şi peste 1000 de ani, potrivit Mediafax.

“Vreau un preşedinte, un prim-ministru, un Guvern, un Parlament al României care să facă ceea ce face Angela Merkel pentru Germania, ei să facă pentru România, atât. Ştiu că România nu e Germania, ştiu că nu avem aceleaşi posibilităţi, ştiu că preşedintele României, primul ministru, Guvernul, oricare nu vom avea niciodată greutatea cancelarului german. Dar vreau să cred că avem dreptul să cerem aceeaşi determinare, aceeaşi hotărâre, acelaşi devotament. De asta e dreptul nostru, al românilor toţi, să ne alegem conducătorii. Ni-i alegem pentru noi, nu pentru alţii”, a susţinut Antonescu.

Preşedintele PNL a făcut referire inclusiv la apărarea intereselor naţionale ale României, precum acela prevăzut în Constituţie, a statului unitar, naţional şi independent.

“Asta înseamnă o politică respectând toate angajamentele internaţionale, dar o politică servind mereu sub toate formele şi în orice moment interesul naţional al acestei ţări, pentru că el există, pentru că el trebuie formulat, pentru că el trebuie mereu şi mereu apărat, acum, peste 50 de ani, peste 100 de ani, peste 1000 de ani”, a afirmat Antonescu.

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă