15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Tăriceanu este manipulat pe tema poziţiei USL faţă de UE

Antonescu: Tăriceanu este manipulat pe tema poziţiei USL faţă de UE

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că fostul lider PNL Călin Popescu Tăriceanu este manipulat pe tema poziţiei USL faţă de UE, el adăugând că este greu să primeşti sfaturi de la cineva care a anunţat, ca premier, fără consultări, că România nu-şi va respecta unele angajamente, potrivit Mediafax.

Întrebat despre declaraţiile lui Tărcieanu despre atitudinea USL pe tema poziţiei Românie pe tema bugetului UE, Antonescu a spus că fostul premer liberal este manipulat.

El a menţionat că Tăriceanu reia, fără voie, teze false susţinute de Traian Băsescu şi PDL.

Preşedintele PNL a mai spus că este greu să primeşti sfaturi de la cineva care, ca premier, “într-o dimineaţă”, fără a se consulta cu nimeni, a făcut un anunţ care însemna că România nu îşi va respecta anumite obligaţii.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, marţi, în plenul celor două Camere ale Parlamentului, că atitudinile de “ţâfnă şi arţag” faţă de liderii UE nu vor face decât ca România să ajungă în postura de ţară “izolată, marginalizată şi frustrată”.

“Cred că declaraţiile total neinspirate la adresa Uniuni Europene, a instituţiilor europene, a unor lideri europeni, au fost o greşeală care riscă să ne pună într-o postură de ţară izolată, marginalizată şi frustrată, de ţară care nu a înţeles mecanismele europene, n-a înţeles practicile şi conduita europeană. O poziţie puternică în acest domeniu se construieşte foarte greu, se construieşte în timp şi se construieşte cu eforturi şi nu cu eforturi de orice fel, eforturi mari, care presupun să nu existe în această atitudine nici ţâfnă, nici arţag, dar mai degrabă diplomaţie, conexiuni în lumea occidentală cu prieteni şi aliaţi puternici, cu prieteni şi aliaţi puternici statornici, demersurile să fie făcute cu calm, cu răbdare”, a spus Tăriceanu.

Liderul deputaţilor PNL a precizat că, “dacă vrem ca Europa să ne respecte, trebuie mai întâi să ne respectăm pe noi”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă