27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportAntonescu: PNL acceptă, în principiu, două candidaturi la Iaşi

Antonescu: PNL acceptă, în principiu, două candidaturi la Iaşi

Conducerea PNL va accepta, în principiu, existenţa a două candidaturi separate pentru municipiul Iaşi, a declarat, joi, preşedintele PNL Crin Antonescu, înainte de şedinţa liderilor liberali, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă liberalii vor accepta o astfel de situaţie, Crin Antonescu a declarat: “Acolo este o sitaţie mai specială care, până la urmă, se va decide. În principiu, da (PNL acceptă această situaţie, n.r.)”.

PSD ar putea candida separat la Primăria Iaşi dacă PC nu renunţă la pretenţia de a desemna candidatul comun al USL în persoana lui Tudor Ciuhodaru, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din PSD.

Sursele citate au menţionat că liderii celor trei partide din USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, au avut, joi dimineaţă, o discuţie tensionată în legătură cu stabilirea candidaţilor comuni în câteva judeţe.

Potrivit surselor respective, preşedintele PC a precizat că nu este dispus să renunţe la a-l desemna pe deputatul Tudor Ciuhodaru, candidat sub sigla USL, la Primăria Iaşi.

Pe de altă parte, Ponta a precizat că nu renunţă la a-l desemna candidat USL la primărie pe actualul edil, Gheorghe Nichita, în condiţiile în care a cedat deja PNL candidatura la Consiliul Judeţean.

Discuţia nu s-a încheiat cu un acord asupra acestui punct, care fost dezbătut şi în Biroul Permanent Naţional al PSD.

Surse din conducerea partidului au precizat pentru MEDIAFAX că una dintre variantele discutate în BPN a fost ca PSD să candideze separat, cu Gheorghe Nichita, la Primăria Iaşi, iar ACD să îşi susţină propriul candidat, în persoana lui Ciuhodaru.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că “de principiu” nu vor exista candidaturi separate în USL, el spunând că nu ştie dacă vor exista excepţii.

Preşedintele PSD Bacău, Viorel Hrebenciuc, a declarat, joi, referindu-se la ipoteza unor candidaturi separate ale PSD şi PC la Primăria Iaşi, că Daniel Constantin “va trebui să mai retracteze puţin”.

Cele mai citite

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă