25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Dacă Tăriceanu face cerere de reprimire în PNL, eu sunt pentru....

Antonescu: Dacă Tăriceanu face cerere de reprimire în PNL, eu sunt pentru. Europarlamentarele, proba eliminatorie pentru Preşedinţie şi Guvernul din toamnă

Crin Antonescu a declarat, joi seara la Ploieşti că el nu crede că PNL se va scinda. Totodată, Antonescu a mai spus că alegerile europarlamentare sunt “proba eliminatorie” atât pentru Preşedinţia României, cât şi pentru Guvernul din toamnă, menţionând că bătălia în alegeri va fi atât cu “partidele lui Traian Băsescu”, cât şi cu PSD.

Mai mult, Antonescu a mai spus că el îl reprimeşte pe Tăriceanu în PNL, dacă acesta va solicita acest lucru.

Citeşte şi: Antonescu: Dacă Ponta crede că e bine în opoziţie, să plece şi preluăm noi Guvernul

”Mă aşteptam şi eu să prindă câţiva (membri PNL – n.r.). Dar am spus că oricum nu va fi vorba de o sciziune. (…) Dacă face cerere de reprimire, eu, unul, mă voi pronunţa în favoare” a spus Antonescu referindu-se la Călin Popescu Tăriceanu, conform Mediafax.

Crin Antonescu l-a ironizat pe premierul Victor Ponta, spunând că acesta a fost pus într-o “situaţie jenantă” în momentul în care şi-a declarat public susţinerea faţă de proiectul lui Tăriceanu, pentru a se demonstra ulterior că acesta a fost urmat doar de senatorul Sorin Ilieşiu.

“Orice cetăţean, orice senator, orice om politic poate să primească într-o seară o invitaţie la televiziune şi să spună: «Mâine am să fac un partid, după aceea cu partidul ăla o să câştig nu ştiu ce, am să candidez la preşedinţie, am să-l bat pe Antonescu»… E normal. Ăsta este show biz-ul, ăsta este talk show-ul. Dar ca un prim-ministru să vină şi să spună «da, da,da excepţional, o să te susţinem, PSD-ul, ia vezi câţi băieţi poţi să rupi, că poate îţi dăm şi ceva pe la Guvern şi cred că e excepţional cum o să refacem noi USL-ul», iar a doua zi tu să te trezeşti numai cu Ilieşiu, asta e o problemă pentru primul-ministru, nu pentru cetăţeanul respectiv”, a afirmat Crin Antonescu într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Nu demisionez din Senat

“Eu nu am, repet, vreun motiv să demisionez din funcţia de la Senat. Dacă PSD, că aţi vorbit pe şleau, spune: «dom’le, noi, împreună cu PNL, v-am propus şi aşa aţi devenit preşedinte al Senatului, noi acum vă cerem să demisionaţi», nu o să fac ca domnul Mircea Geoană, să fug de acolo, să mă duc în birou, ei să încerce să mă prindă, să mă aducă iar… Deci, suntem oameni serioşi. Dacă PSD sau PNL, unul din cele două partide care m-au propus o cere, am dat-o imediat şi facem alte alegeri sau ce facem acolo. Dar nu vreau să-mi dau demisia pentru că asta înseamnă altceva, o demisie”, a afirmat Crin Antonescu.

El a precizat că, în situaţia în care PSD îi va cere să demisioneze, nu îi va solicita lui Victor Ponta demisia din funcţia de premier, deşi Ponta a fost propus şi susţinut de PNL pentru a obţine şefia Guvernului.

“Bineînţeles că nu le voi cere în această situaţie domnilor de la PSD, care acum altă grijă n-au, să fi aplicat cu aceeaşi măsură la domnul Ponta, pentru că şi domnul Ponta este prim-ministru în urma unei înţelegeri făcute cu Partidul Naţional Liberal, iar în momentul în care ei spun: «dom’le, ar trebui să demisionezi pentru că noi nu te mai susţinem», păi nici noi nu-l mai susţinem pe domnul Ponta. Da? Eu nu fac chestiunea asta pentru că după aceea încep să plângă că trebuie să meargă la Băsescu şi asta nu mai suport”, a mai spus Antonescu.

Europarlamentarele, proba eliminatorie pentru Preşedinţie şi Guvernul din toamnă

”Victor Ponta nu mai poate folosi formula USL fără PNL”.

”Subiectul plecărilor din PNL este jenant”.

”Ceea ce a fost o criză artificială tinde să se transforme într-o criză reală”.

”Noi nu l-am obstrucţionat cu nimic pe Victor Ponta”, a declarat Crin Antonescu, într-o declaraţie de presă susţinută la Ploieşti.

Citeşte şi: Antonescu: Decizia PNL este una ireversibilă. Tăriceanu s-a pus într-o postură ridicolă. M-a sunat din biroul domnului Ponta

“Aceste alegeri europarlamentare nu sunt doar pentru a obţine 5, 7, 8 sau 9 sau 10 europarlamentari. E foarte important să avem cât mai mulţi, pentru că sunt foarte buni, nu am nicio îndoială că vom avea candidaţi foarte buni”.

”Aceste alegeri sunt ca o probă eliminatorie în care se joacă Preşedinţia României, în care se joacă Guvernul României din toamnă şi în care se joacă soarta dreptei româneşti şi şansa de democraţie şi de modernitate a României. PNL trebuie să dea toate aceste bătălii, pentru că aşa cum se spunea pe vremuri în Piaţa Universităţii «Dacă nu noi, atunci cine?»”.

Citeşte şi: Calcule: cum se vor bate în Parlament USD şi PNL

Nu am făcut pact cu Băsescu

”Vreau să le fie clar tuturor, nu am încheiat şi nu vom încheia niciodată niciun fel de pact de coabitare, scris sau nescris cu Traian Băsescu, pentru că noi am avut, PNL, o alianţă cu Traian Băsescu, noi ne-am adus contribuţia decisivă într-o campanie extraordinară în anul 2004 şi i-am dat o şansă enormă lui Traian Băsescu, care a fost zece ani preşedintele României”.

”Ştim ce a făcut Traian Băsescu, nu avem niciun dubiu în legătură cu asta, şi e ultimul om care ar putea fi aliatul nostru”, a afirmat Antonescu.El a menţionat că PNL a plecat de la guvernare în urma alegerilor parlamentare din 2008, refuzând condiţiile de înţelegere cu Traian Băsescu, pentru a rămâne în opoziţie timp de patru ani de zile”.

Citeşte şi: Ponta: Eu vreau să fiu premier. Aş face tandem cu Tăriceanu preşedinte. Am propus ca UDMR să facă parte din Guvern. Sper ca Antonescu să se întoarcă

“PNL singur patru ani de zile s-a bătut, fără să-şi facă nici cu ochiul, fără să facă nici înţelegeri pe sub masă, fără să ia pauză, s-a bătut cu Traian Băsescu şi a fost în opoziţie. PSD a făcut Guvern cu domnul Băsescu în 2009, UDMR, care a trebuit să stea puţin în opoziţie cât au fost scoşi de către pesedişti, le ia locul după ce PSD a plecat de acolo. Singurul partid care între 2008 şi 2012 a stat în opoziţie, împotriva a ceea ce a numit regimul Băsescu, total, complet, adevărat, a fost PNL”, a mai spus Antonescu.

Preşedintele PNL a participat, joi seară, la Ploieşti, la delegaţia Permanentă a PNL Prahova. La finalul întâlnirii la care presa nu a avut acces, preşedintele PNL Prahova, Mirea Roşca, a afirmat că forul de decizie al filialei judeţene nu a luat “nicio decizie importantă”, ci “a creionat o strategie de campanie” şi “s-a ajuns la un consens”

Cele mai citite

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...
Ultima oră
Pe aceeași temă