25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Am renunţat şi la desfiinţarea USD, nu se poate spune că...

Antonescu: Am renunţat şi la desfiinţarea USD, nu se poate spune că nu am făcut concesii

“Am renunţat şi la desfiinţarea USD, s-a spus că nu am făcut concesii. Au spus că este o cerere absurdă, că dânşii nu pot”, a declarat Crin Antonescu, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Deva, informează Mediafax.

Întrebat când au renunţat liberalii la solicitarea de desfiinţare a USD, liderul PNL a răspuns: “Vai de mine, dar i-am dat un mesaj într-o pauză publicitară, i-am dat mesaj şi mandat lui Mihai Voicu, era cu Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, şi i-a spus atunci, când s-a reluat emisiunea, «Bine, domnule, dacă asta este singura chestiune pe care voi o respingeţi, renunţăm la ea, încheiem». Şi atunci s-a dat publicitate şi n-avem niciun răspuns până acum”.

Citeşte şi: Antonescu: Am schimbat miniştrii PNL care se comportau ca executanţi ai ordinelor premierului

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că solicitarea liberalilor pentru desfiinţarea USD nu i-a aparţinut, a fost cerută de liderii PNL în cadrul reuniunii BPN, afirmând că este gata să discute despre liste comune USL la europalamentare, dacă PSD doreşte.

Antonescu a reiterat faptul că prin constituirea USD a fost încălcat protocolul USL, deoarece prevederea este una generală şi nu face referire la anumite tipuri de alegeri, fie că sunt locale, parlamentare sau prezidenţiale.

Citeşte şi: Antonescu: Klaus Iohannis ar putea fi premier în locul lui Ponta

El şi-a explicat declaraţiile anterioare prin care preciza că nu este deranjat de constituirea USD.

“Există o problemă pe care nu am ridicat-o eu, au ridicat-o toţi colegii mei, foarte mulţi dintre ei şi în rezoluţia respectivă, în mandatul respectiv, ei au cerut şi au decis introducerea acestui punct. Nu a fost decizia mea, nu confundaţi vă rog deciziile partidului cu deciziile mele. Eu fac anumite propuneri, n-am făcut această propunere, ea a venit dinspre colegi şi oamenii au spus foarte limpede: se trişează, nu e acceptabil”, a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că nu ar fi făcut un caz din constituirea USD, acesta fiind un punct personal de vedere pe care l-a exprimat şi îl menţine.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că dacă USD nu va dispărea urgent, aşa cum a solicitat PNL, în baza hotărârii aprobate de BPN, atunci liberalii vor trage concluzia că partenrii lor denunţă protocolul USL şi că pentru aceştia USL nu mai există.

PSD, UNPR şi PC au format, săptămâna trecută, alianţa electorală Uniunea Social Democrată (USD).

Cele mai citite

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia

Compania aeriană Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia, precum și prelungirea zborurilor între Europa și SUA. În sezonul de iarnă 2024-2025...

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitãților ilicite, inaugurat în biroul de frontierã Galați-Giurgiulești

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă, în punctele vamale, atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă