Anderlecht Bruxelles reia antrenamentele

Echipa de fotbal Anderlecht Bruxelles şi-a reluat antrenamentele la începutul acestei săptămâni, spre "stupefacţia" anumitor medici şi sub controlul strict al regulilor sanitare de către poliţia din vestul capitalei Belgiei.

Share

Rl online 0 comentarii

16.04.2020 - 08:44

În timp ce campionatul Belgiei este încheiat în mod oficial, în baza unui aviz al consiliului de administraţie al Pro League (decizia urmând să fie consfinţită de adunarea generală a cluburilor profesioniste, programată pe 24 aprilie), cel mai titrat club belgian a optat însă pentru reluarea antrenamentelor, "pentru jucătorii care doresc", după cum a precizat într-un comunicat.

În ciuda condiţiilor sanitare stricte, decizia a generat critici venite din lumea medicală. Virusologul Marc Van Ranst a calificat această decizie "legală, dar un semnal greşit", într-o ţară în care izolarea rămâne regulă în contextul crizei generate de Covid-19.

Un medic din oraşul belgian l-a interpelat pe primarul din Anderlecht: "Este incredibil. Asta încalcă complet recomandările guvernamentale şi avizul experţilor", i-a scris dr. Serge Broka primarului Eric Tomas (aflat în prezent în concediu, înlocuit cu Fabrice Cumps).

Chestionată de AFP, municipalitatea din Anderlecht a indicat că a sesizat auditorul muncii, parchetul specializat în dreptul muncii, pentru a şti dacă clubul respectă obligaţiile sanitare.

În aşteptarea avizului auditorului muncii, poliţiştii municipali verifică zilnic dacă măsurile de distanţare socială sunt respectate în timpul antrenamentelor. "Oraşul nu va închide ochii", au precizat autorităţile

Anderlecht Bruxelles, aflată pe locul 8 în campionat, a aplicat că terenul de antrenament a fost împărţit în patru zone. Fiecare jucător dispune de zona sa şi de propria minge. Este interzisă depăşirea acestei zone şi... efectuarea de pase între fotbalişti.

Miercuri, Belgia a anunţat că a ajuns la 4.440 de decese legate de pandemia de coronavirus, într-o ţară cu 11 milioane de locuitori.

Comentarii