20.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSportAnastase, despre comasarea alegerilor: Să sperăm că după trei ani va face...

Anastase, despre comasarea alegerilor: Să sperăm că după trei ani va face şi opoziţia un compromis

Liderul PDL Roberta Anastase a afirmat, luni, la Ploieşti, că în ceea ce priveşte comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare coaliţia de guvernare va purta discuţii cu opoziţia, ea adăugând că speră ca, în această privinţă, “după trei ani de zile, va face şi opoziţia un compromis”, potrivit Mediafax.

Prezentă, luni, la Ploieşti, unde a asistat la semnarea unui contract de către MDRT pentru construirea Parcului Municipal Vest, prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase, aleasă deputat în colegiul uninominal Ploieşti Vest, a explicat că, în ceea ce priveşte comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, în prezent lucrează o comisie formată din specialişti în ceea ce priveşte sistemele electorale.

Anastase a spus că, după discutarea punctelor de vedere ale fiecăruia dintre aceşti specialişti, se va ajunge la “un punct de vedere consolidat astfel încât să avem discuţii şi cu opoziţia”.

Întrebată ce părere are despre faptul că opoziţia şi-a exprimat deja opinia conform căreia nu este de acord cu prelungirea mandatelor aleşilor locali, Anastase a răspuns: “E important că avem un punct de vedere comun, în sensul în care înţeleg că sunt de acord să se desfăşoare în acelaşi timp alegerile locale şi cu cele parlamentare în acelaşi timp. Pe urmă vedem că nu avem, constituţional, că lucrurile nu se pot desfăşura altfel decât ducând alegerile locale către cele generale”.

Întrebată unde va fi compromisul în acest sens, Anastase a răspuns: “Să sperăm că după trei ani de zile va face şi opoziţia un compromis”.

Co-preşedintele USL Crin Antonescu a declarat, luni, că PSD şi ACD resping eventuala amânare a alegerilor locale, pentru comasarea acestora cu parlamentarele, întrucât se generează instabilitate şi confuzie.

Antonescu a precizat că USL este împotriva comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, însă doreşte alegeri legislative anticipate cât mai curând.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a explicat, luni, că alegerile parlamentare nu pot avea loc mai devreme, odată cu cele locale, cum propune opoziţia, deoarece trebuie modificată Constituţia, care prevede că mandatul Parlamentului este de patru ani.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...

Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut, în aprilie, cu 0,9%

Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna aprilie 2024 cu 0,9% faţă de luna anterioară, până la nivelul de 589,925 miliarde de lei,...

Turcia, accesibilă numai cu buletinul, va fi destinația vedetă a verii

Paralela45 se așteaptă la o creștere de 8% a numărului turiștilor săi pe zboruri charter și de 12% pe circuite, în acest an, odată...
Ultima oră
Pe aceeași temă