12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiPrima victorie a șahistului Bogdan Deac în runda a treia la Grand...

Prima victorie a șahistului Bogdan Deac în runda a treia la Grand Chess Tour

Șahistul român Bogdan Deac a obținut prima lui victorie în runda a treia a turneului Grand Chess Tour.

Runda s-a incheiat cu prima victorie din aceasta etapa a lui Bogdan Deac, în fața reprezentantului Ungariei, Richard Rapport. Partida dintre Bogdan Deac și Richard Rapport s-a disputat sâmbătă, 7 mai 2022.

Directorul Operei Naționale București, dirijorul Daniel Jinga, a făcut prima mutare la partida dintre Maxime Vachier-Lagrave – Shakhryiar Mamedyarov. De asemenea, ambasadorul Superbet, Cătălin Moroșanu, a deschis partida dintre Bogdan Deac și Richard Rapport. Astfel s-a dat startul simbolic al celei de-a treia runde.

Competiția de la Bucuresti este organizată de Fundația Superbet în parteneriat cu Federația Română de Șah. Partidele au loc în perioada 5 – 14 mai și sunt de șah clasic. Jucătorii joacă în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câstigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la București ajung la 350.000 de dolari.

Grand Chess Tour va aduna fonduri pentru refugiații din Ucraina

Pe 10 mai, ziua libera din cadrul competitiei, “se va organiza un eveniment caritabil, la care publicul larg, iubitor al acestui sport al mintii, va avea ocazia sa joace sah in echipa cu un Grand Master (GM). Fondurile colectate in cadrul evenimentului vor fi dublate, in final, de catre Fundatia Superbet si directionate apoi catre refugiatii din Ucraina”, anunță un comunicat de presă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă