26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăSportAlte sporturiPrima victorie a șahistului Bogdan Deac în runda a treia la Grand...

Prima victorie a șahistului Bogdan Deac în runda a treia la Grand Chess Tour

Șahistul român Bogdan Deac a obținut prima lui victorie în runda a treia a turneului Grand Chess Tour.

Runda s-a incheiat cu prima victorie din aceasta etapa a lui Bogdan Deac, în fața reprezentantului Ungariei, Richard Rapport. Partida dintre Bogdan Deac și Richard Rapport s-a disputat sâmbătă, 7 mai 2022.

Directorul Operei Naționale București, dirijorul Daniel Jinga, a făcut prima mutare la partida dintre Maxime Vachier-Lagrave – Shakhryiar Mamedyarov. De asemenea, ambasadorul Superbet, Cătălin Moroșanu, a deschis partida dintre Bogdan Deac și Richard Rapport. Astfel s-a dat startul simbolic al celei de-a treia runde.

Competiția de la Bucuresti este organizată de Fundația Superbet în parteneriat cu Federația Română de Șah. Partidele au loc în perioada 5 – 14 mai și sunt de șah clasic. Jucătorii joacă în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câstigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la București ajung la 350.000 de dolari.

Grand Chess Tour va aduna fonduri pentru refugiații din Ucraina

Pe 10 mai, ziua libera din cadrul competitiei, „se va organiza un eveniment caritabil, la care publicul larg, iubitor al acestui sport al mintii, va avea ocazia sa joace sah in echipa cu un Grand Master (GM). Fondurile colectate in cadrul evenimentului vor fi dublate, in final, de catre Fundatia Superbet si directionate apoi catre refugiatii din Ucraina”, anunță un comunicat de presă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:01

Shanghai Disneyland se redeschide după eliminarea restricțiilor COVID

Parcul de distracții pentru copii Shanghai Disneyland se redeschide după eliminarea restricțiilor COVID. Mii de vizitatori s-au dus în Shanghai Disneyland joi (30 iunie) pentru...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...
Ultima oră
Pe aceeași temă