12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiPerformerii anului 2023 au fost premiați. Canotajul a luat caimacul la Gala...

Performerii anului 2023 au fost premiați. Canotajul a luat caimacul la Gala Sportului

Canotajul, sportul în care România își pune cele mai mari speranțe pentru cucerirea de medalii la Jocurile Olimpice, a ținut capul de afiș la gala organizată de Agenţia Naţională pentru Sport (ANS).

Miercuri seară, la Ateneul Român, pe baza rezultatelor obţinute pe parcursul anului 2023, Asociaţia Presei Sportive din România i-a premiat pe performerii anului trecut, în cadrul Galei Sportului.

Campioana mondială şi europeană Simona Radiş a fost premiată cu trofeul de excelenţă pentru cea mai bună performanţă, în timp ce canoistul Cătălin Chirilă şi canotoarea Ancuţa Bodnar au fost desemnaţi sportivii anului la masculin și feminin.

În cursa pentru cel mai bun antrenor, selecționerul Edi Iordănescu a fost devansat de Antonio Colamonici, antrenor-coordonator al lotului olimpic de canotaj. La feminin, antrenoarea anului a fost desemnată Camelia Voinea, cea care se ocupă de pregătirea gimnastei Sabrina Maneca Voinea, sportivă calificată la Olimpiadă.

La sporturile individuale, echipa/echipajele anului au fost bărcile de 8+1, atât cea masculină (argint la Campionatul European și calificare la Jocurile Olimpice), cât și cea feminină (aur la Campionatele Mondiale şi Europene și calificare la Jocurile Olimpice).

Pe lista câștigătorilor s-a aflat și prima reprezentativa masculină de fotbal a României, calificată la EURO 2024. La feminin, a câștigat echipa de tenis de masă, medaliată cu aur la Jocurile Europene.

Mircea Lucescu a primit un premiu special din partea ANS. Antrenorul de 78 de ani a primit distincția „Legenda sportului”, trofeul fiindu-i înmânat de Ion Țiriac.

De asemenea, Elisabeta Lipă, șefa ANS, a fost premiată la categoria „Preşedintele anului” pentru performanţele obţinute în prima parte a anului trecut în care a condus Federaţia Română de Canotaj.

Printre alții, la eveniment au luat parte și reprezentanţi ai lumii politice, precum preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi secretarul general al PNL, Lucian Bode.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă