5.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportAsociaţia Presei Sportive: Simona Radiş, cel mai bun sportiv al anului 2023

Asociaţia Presei Sportive: Simona Radiş, cel mai bun sportiv al anului 2023

Canotoarea Simona Radiş a fost aleasă cel mai bun sportiv român al anului 2023 în clasamentul întocmit de Asociaţia Presei Sportive (APS).

Medaliată cu aur (dublu vâsle) la Campionatele Mondiale de la Belgrad şi dublă campioană europeană (dublu vâsle şi 8+1) la Brandenburg, Simona Radiş a ocupat prima poziţie în clasament, fiind urmată de Cătălin Chirilă (canoe), cu două medalii la Campionatele Mondiale de la Duisburg, aur la 500 de metri şi argint la 1.000 de metri.

Colega Simonei Radiş în barca de dublu vâsle, canotoarea Ancuţa Bodnar, a ocupat poziţia a treia în ierarhie, ea fiind de asemenea campioană mondială şi europeană.

Următoarele şapte poziţii ale clasamentului APS au fost ocupate în ordine de (locul 4) Bernadette Szocs (tenis de masă), cu două medalii de aur la simplu, una cu echipa României şi una de bronz la dublu mixt la Jocurile Europene 2023, plus o medalie de argint cu echipa la Campionatul European de la Malmo, (locul 5) Alina Rotaru Kottmann (atletism) – medalie de bronz la Campionatul Mondial de la Budapesta şi calificare la Jocurile Olimpice 2024, (locul 6) Vlad Dascălu (ciclism) – medalie de aur la cross-country olimpic, Jocurile Europene 2023, Cracovia-Malopolska, (locul 7) Constantin Popovici (sărituri în apă de la mare înălţime) – medalie de aur la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, (locul 8) Mihaela Cambei (haltere) – medalie bronz la Campionatele Mondiale (procedeul smuls, cat. 49 kg) de la Riad şi şase medalii de aur la Campionatele Europene de seniori şi tineret de la Erevan, (locul 9) David Popovici (înot) – o medalie de bronz şi un loc 4 la Europenele în bazin de 25 de metri de la Otopeni şi două finale mondiale la Fukuoka – locul 4 la 200 de metri liber şi locul 6 la 100 de metri liber, şi (locul 10) Andreea Beatrice Ana (lupte) – medalie de bronz la Campionatele Mondiale, medalie de aur Europenele de seniori şi argint continental la U23, la Bucureşti.

Clasamentul celor mai buni sportivi ai anului care se încheie a fost stabilit în funcţie de performanţele înregistrate în competiţiile internaţionale importante.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă