6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiFrancesco Bagnaia, victorios în Marele Premiu al Portugaliei

Francesco Bagnaia, victorios în Marele Premiu al Portugaliei

Pilotul italian Francesco Bagnaia, campionul mondial en-titre, a câştigat Marele Premiu al Portugaliei la MotoGP, duminică, pe circuitul de la Portimao.

Pilotul cel de la Ducati, care a luat startul de pe poziţia a 2-a a grilei, a fost cronometrat în 41:25,401, fiind urmat de spaniolul Maverick Vinales (Aprilia, +0,687) şi de un alt italian, Marco Bezzecchi (Ducati – VR46, +2,726).

Plecat din pole position, spaniolul Marc Marquez (Honda) a abandonat după o tamponare violentă, pe care el a provocat-o, cu portughezul Miguel Oliveira (Aprilia – RNF).

Bagnaia a câştigat sâmbătă primul sprint din istoria clasei-regină a motociclismului viteză, terminând în faţa spaniolilor Jorge Martin (Ducati-Pramac) şi Marc Marquez (Honda).

Bagnaia este lider în clasament, cu 37 de puncte, urmat de Vinales, cu 25 puncte, şi Bezzecchi, 16 puncte. Următoarea manşă va fi MP al Argentinei, pe 2 aprilie.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă