9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSportAlte sporturiEchipa României este vicecampioană la Campionatul Mondial de Acrobație

Echipa României este vicecampioană la Campionatul Mondial de Acrobație

Echipa de aviatori a României a obținut titlul de vicecampioană la Campionatul Mondial de Acrobație, clasa Advanced, care s-a desfășurat în SUA.

Pilotul Dan Ștefănescu a obținut locul 3 mondial iar echipa României este vicecampioană mondială.

“Campionatul Mondial de Acrobatie, clasa Advanced, a reprezentat o provocare mare pentru echipa Romaniei pentru ca a trebuit sa demontam doua avioane, sa le montam in SUA, sa le testam, sa ne antrenam. Competitia a fost foarte intensa pentru ca orice miscare a avioanelor noastre care se rotesc cu 420 de grade pe secunda inseamna puncte in plus sau in minus, cei 8 arbitri internationali fiind cu ochii pe concurenti in cadrul programului de evolutie. Rezultatele vor face parte din istoria aviatiei noastre si vor fi inspiratie pentru viitor”, a anunțat George Rotaru, președintele Federației Aeronautice Române și antrenor al lotului României, într-un mesaj postat pe facebook.

“Cele doua EXTRA 330SC tricolore si-au îndeplinit misiunea cu mare succes, ne-au dus în siguranță în evoluțiile acrobatice foarte solicitante și ne-au ajutat să obținem frumoasele rezultate. Cel mai important este că am readus aripile românești cu inițiale YR pe acest continent, promovând școala românească de zbor”, a precizat George Rotaru.

Competiția “15th FAI World Advanced Aerobatic Championships” s-a desfășurat la Las Vegas în perioada 24 octombrie – 4 noiembrie 2023. Echipa “The Hawks of Romania” a participat cu opt piloți. Informațiile ne-au fost oferite de arhitectul Mihai Andrei, cel care a realizat și schema de vopsire a avioanelor României.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...

Ciolacu, despre obiectivele vizitei sale în SUA

Premierul Marcel Ciolacu va discuta cu partenerii americani, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Statele Unite, începând de duminică până miercuri, despre...
00:00:34

VIDEO. Un grup de extremă dreapta francez protestează față de moartea unui adolescent

Aproximativ 200 de membri și simpatizanți ai grupărilor de extremă dreapta s-au alăturat vineri seara (1 decembrie) unui protest la Paris, în urma uciderii...
Ultima oră
Pe aceeași temă