17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiEchipa României este vicecampioană la Campionatul Mondial de Acrobație

Echipa României este vicecampioană la Campionatul Mondial de Acrobație

Echipa de aviatori a României a obținut titlul de vicecampioană la Campionatul Mondial de Acrobație, clasa Advanced, care s-a desfășurat în SUA.

Pilotul Dan Ștefănescu a obținut locul 3 mondial iar echipa României este vicecampioană mondială.

“Campionatul Mondial de Acrobatie, clasa Advanced, a reprezentat o provocare mare pentru echipa Romaniei pentru ca a trebuit sa demontam doua avioane, sa le montam in SUA, sa le testam, sa ne antrenam. Competitia a fost foarte intensa pentru ca orice miscare a avioanelor noastre care se rotesc cu 420 de grade pe secunda inseamna puncte in plus sau in minus, cei 8 arbitri internationali fiind cu ochii pe concurenti in cadrul programului de evolutie. Rezultatele vor face parte din istoria aviatiei noastre si vor fi inspiratie pentru viitor”, a anunțat George Rotaru, președintele Federației Aeronautice Române și antrenor al lotului României, într-un mesaj postat pe facebook.

“Cele doua EXTRA 330SC tricolore si-au îndeplinit misiunea cu mare succes, ne-au dus în siguranță în evoluțiile acrobatice foarte solicitante și ne-au ajutat să obținem frumoasele rezultate. Cel mai important este că am readus aripile românești cu inițiale YR pe acest continent, promovând școala românească de zbor”, a precizat George Rotaru.

Competiția “15th FAI World Advanced Aerobatic Championships” s-a desfășurat la Las Vegas în perioada 24 octombrie – 4 noiembrie 2023. Echipa “The Hawks of Romania” a participat cu opt piloți. Informațiile ne-au fost oferite de arhitectul Mihai Andrei, cel care a realizat și schema de vopsire a avioanelor României.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă