19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiDavid Popovici campion european la 200 metri liber

David Popovici campion european la 200 metri liber

David Popovici este campion european la Kazan, în proba de 200 de metri liber, cu 1:42.12, cea mai bună performanță personală în bazin scurt.

David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 m liber cu cel mai bun timp de semifinale, 1:43.08. În lupta pentru medalii, românul a mers cu aproape o secundă mai bine! Sportivul legitimat de curând de Dinamo a câștigat proba în 1:42.12. Timpul reprezintă și cel mai bun rezultat personal în bazin scurt!

David Popovici a avut un finiș devastator, reușind să-l devanseze pe olandezul Luc Kroon pe ultima lungime de 25 de metri a bazinului. Prin acest rezultat, sportivul și-a trecut în cont prima medalie într-o întrecere majoră de seniori.

David Popovici a câștigat titlul de campion european la 200 metri liber într-o zi cu 3 curse

Campionatele Europene de la Kazan reprezintă prima mare competiție pentru David Popovici, după Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a fost la un pas de medalie în proba de 200 metri liber.

David a terminat pe 4, o finală în care doar 2 sutimi de secundă au făcut diferența între medalia de bronz, obținută de Fernando Scheffer, și înotătorul român, conform eurosport.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă