37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSportAdoptarea noului Cod rutier a fost AMANATĂ de Guvern

Adoptarea noului Cod rutier a fost AMANATĂ de Guvern

Adoptarea noului Cod rutier a fost amânată de Guvern, după o discuţie în şedinţa de miercuri, afirmă surse oficiale, transmite Mediafax.

„Momentul adoptării Codului rutier a fost amânat cu o săptămână pentru a mai rămâne în dezbatere publică”, au declarat agenţiei MEDIAFAX sursele citate.

Ministrul Radu Stroe a anunţat că noul Cod rutier prevede o amendă maximă de 16.000 de lei pentru administratorii de drumuri care nu îşi îndeplinesc atribuţiile, o amendă maximă pentru şoferi de 9.600 lei şi o perioadă maximă de doi ani în cazul suspendării permisului de conducere.

El a precizat că aceste sancţiuni sunt între prevederile finale incluse în proiectul noului Cod rutier, care va fi promovat sub forma unei ordonanţe de urgenţă şi adoptat miercuri în şedinţa de Guvern.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat însă ulterior că ar trebui făcută o dezbatere în Parlament în ceea ce priveşte Codul rutier, dată fiind importanţa şi efectele modificărilor, el arătând că este fundamentată şi adoptarea OUG şi că va exista o discuţie în Guvern asupra celei mai bune variante.

Marţi, Stroe a declarat, la finalul unei şedinţe a liderilor PNL, că s-a optat, ca decizie politică, pentru promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă