38.5 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăSportVIDEO. Băsescu despre Lukoil: „Ia plecați, băieți! Dacă nu respectați legile statului....

VIDEO. Băsescu despre Lukoil: „Ia plecați, băieți! Dacă nu respectați legile statului. Dar să nu credeți că plecați cu rafinăria!” Dacă mâine Lukoil opreşte rafinăria cer Guvernului să fie pregătit să o preia

Președintele Traian Băsescu a declarat că abordarea Lukoil i se pare inadmisbilă şi a cerut Guvernului să fie pregătit să reia rafinăria de la Ploiești în cazul în care compania decide să se retragă din România.

Traian Băsescu:  Consider că o astfel de abordare e inadmisibilă iar dacă mâine va stabili să nu reia producția cer guvernului să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploiești. Nu discut abordări dâmboviţene, ci doar amenințarea, presiunea făcută de un lider al companiei Lukoil împotrivă procurorilor și a guvernului. Trebuie să se hotărască: respectă legile României sau dacă vrea legile de la Moscova se duce acolo. Lukoil nu poate spune închid că vreau eu, am probleme cu justiția și închid, Lukoil trebuie să se gândească să dispară de tot de pe piață românească, dacă asta e abordarea,  și are un mare lanț de distribuție, concesiuni în Marea Neagră.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/f001a126afeaae06731eb658eaedbada/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Traian Băsescu infirmă că Lukoil contribuie la bugetul de stat cu 100 de milioane de dolari pe lună, așa cum a declarat premierul Victor Ponta.

Traian Băsescu:  Am mai auzit minciună, contribuie la buget cu 700 mil euro pe an. Lukoil de cinci ani merge în pierdere, ceea ce mă face să gândesc că la terminarea anchetei s-ar putea că cele 230 de mil să fie doar o deschidere. De unde i-or fi dat lui Ponta pierderi la buget? I-a dat banii lui? A dat banii din acciza, Lukoil nu a avut profituri, a mers pe pierdere.

Traian Băsescu:  Nu e joacă. Îndrăzneală celor care au dat mesajul că ne gândim până vineri … ia plecați băieți, dacă nu respectați legile statului, dar să nu credeți că plecați cu rafinăria.

Despre Ministerul Culturii și Cumințenia Pământului a lui Brâncuși

Traian Băsescu:  Am semnat decretul de revocare a domnului Kelem Hunor. Aştept de trei luni un înlocuitor.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/7804136ee35f665ad3391aaa593d51a7/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Traian Băsescu:  Cumințeniei Pământului prin negociere directă, față de cele 2,5 miliarde cât s-au dat la administrațiile locale ce însemnau 20 milioane de dolari cu care să se negocieze cu proprietarii preluarea statuii lui Brâncuși. Cred că aici guvernul greșește contestând inutil și fără acte – nu există acte, m-am documentat, prin care se poate probă că statul român ar fi plătit vreodată acea statuie. existând hotărârea judecătorească, mai bine reduceai de la baroni din 2,4 miliarde de lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă