16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialZiua porților deschise la Casa Agar, unde sunt găzduite victime ale violenței...

Ziua porților deschise la Casa Agar, unde sunt găzduite victime ale violenței domestice | PARTENERIAT MEDIA

Asociația Touched România organizează, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, evenimentul „Zilele porților deschise” la Casa Agar, care găzduiește femei victime ale violenței domestice, împreuna cu copiilor.

Astfel, vizitatorii vor putea sta de vorbă cu femeile găzduite și cu conducerea Casei Agar. Totodată, în fiecare seară, personalități publice precum premierul Dacian Cioloș, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, actrițele Dana Rogoz și Adela Popescu, Melania Medeleanu, Anca Lungu, Leonard Doroftei, vor citi povești copiilor sau vor ține ateliere.

Asociația Touched România previne abandonul copiilor ajutând mamele și copiii în dificutate să rămână împreună și să se reintegreze în societate. În 10 ani de funcționare, Touched România a organizat o serie de programe sociale care vin în ajutorul mamelor și copiiilor în dificultate, victime ale violenței domestice, sărăciei și excluziunii sociale.

 

Centrul Maternal Casa Agar  a ajutat  peste 180 de femei și 200 de copiii în dificultate, victime ale violenței în familie, sărăciei și excluziunii sociale să se reintegreze în societate. Programul de voluntariat în spitale și instituții pentru copii „Voluntari pentru destine” vine în spijinul copiiilor grav bolnavi sau abandonați în spitale și instituții din București.

Programul de asistentă maternală „Suflete micuțe” sprijină un grup de asistențe maternale și copii printr-un program educațional, oferind șansa copiilor să crească în sânul unor familii.  Programul „Grădiniță pentru toți copii” sprijină copiii care provind în familii sărace, monoparentale și îi ajută să meargă la grădiniță și să se integreze mai ușor în comunitate.  Apartamentul de tranziție oferă adăpost familiilor monoparentale în dificultate. Centrul de Consiliere și Reintegrare socială oferă consiliere emoțională și juridică și un program de reintegrare socio-profesională pentru femeile abuzate sau victime ale violenței domestice. 

Cele mai citite

Clasamentul WTA la zi. Simona Halep a urcat trei locuri fără să joace

Chiar dacă nu a jucat, Simona Halep a urcat trei poziții în clasamentul jucătoarelor profesioniste dat publicității astăzi de WTA. Fostul lider mondial ocupă...

Cum să alegi săpunul natural potrivit pentru tipul tău de piele

Utilizarea săpunurilor naturale a cunoscut o creștere importantă în ultimul timp, un fenomen datorat conștientizării tot mai mari a beneficiilor pe care acestea le...

Baraj epic pentru Europa! Universitatea Craiova merge în Conference League

Universitatea Craiova va juca în preliminariile Conference League, după ce a câștigat barajul disputat împotriva lui „U” Cluj, la loviturile de departajare. Cea de-a patra...
Ultima oră
Pe aceeași temă