15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialZiua fraților Dardenne

Ziua fraților Dardenne

Fraţii Dardenne alături de filipinezul Brillante Mendoza, nişte obişnuiţi ai Festivalului de Film de la Cannes, și-au lansat miercuri noile filme cu care aspiră la câte un loc pe podiumul de la Cannes.

În timp ce belgienii Jean-Pierre şi Luc Dardenne încearcă să obţină un al treilea premiu Palme d’Or pentru cel mai bun film, Mendoza revine la Cannes pentru a patra oară, după ce în 2009 a câştigat premiul pentru regie cu violentul thriller „Kinatay”.

Adevăraţi maeştri ai comentariilor sociale dure, cei trei cineaşti se numără printre favoriţii acestei ediţii a festivalului de la Cannes, filmele lor intrând în competiţie alături de alte 19 pelicule pentru premiul cel mare.

Producţia „Ma› Rosa”, cel de-al 14-lea film semnat de Mendoza, spune povestea unei mame care se luptă cu sărăcia alături de soţul ei care are un mic magazin într-un cartier sărac din Manila.

Micuţa afacere de familie nu este suficientă pentru a le asigura existenţa, aşa că noaptea soţul femeii vinde droguri pentru a obţine banii necesari traiului. Arestaţi, cei doi soţi încearcă să se elibereze folosindu-se de portiţele oferite de sistemul corupt.

Mendoza, 55 de ani, unul dintre principalele motoare ale cinematografiei filipineze, încearcă să atragă atenţia prin filmele sale asupra destinelor vitrege ale celor săraci, care trăiesc la marginea societăţii. De-a lungul carierei sale de 11 ani, cineastul s-a impus ca o prezenţă obişnuită la marile festivaluri europene de film.

Filmul fraţilor Dardenne, „The Unknown Girl” (Fata necunoscută), o propune pe Adele Haenel în rolul unei tinere doctoriţe care încearcă să descopere identitatea unei femei care a murit într-un spital.   

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă