13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialZiua Europei, sărbătorită cu sarmale în Bucureşti

Ziua Europei, sărbătorită cu sarmale în Bucureşti

Peste 25.000 de sarmale tradiţionale româneşti vor fi servite gratuit bucureştenilor care vor participa luni la festivităţile organizate de primarul Neculai Onţanu pentru a sărbători Ziua Europei.

Pentru al cincilea an consecutiv, edilul sectorului 2 marchează Ziua Europei printr-o serie de acţiuni. De la eveniment nu va lipsi celebra parada militară, cu defilări de elevi şi efective ale Poliţiei Locale a Sectorului 2, demonstraţii de arte marţiale şi de intervenţie la misiuni de ordine publică ale cadrelor Poliţiei Locale, muzică de fanfară, cântece şi dansuri populare, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 2. În plus, Onţanu promite că va lansa 1500 de porumbei.

La eveniment au fost invitaţi să participe reprezentanţi din conducerea Bisericii Ortodoxe Române, cadre militare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, veterani de război, cadre militare în rezervă şi retragere.

Programul manifestările dedicate Zilei de 9 mai:

· Ora 11.00 – Program artistic susţinut de interpreta de muzică populară Ştefania Rareş, de soţii Mariana şi Mihai Călin alături de ansamblul „Pescăruşul” condus de Bobe Macrea;

· Ora 12.00 – începerea manifestărilor dedicate Zilei Europei;

· Ora 13.00 – servirea celor 25.000 de porţii de sarmale oferite gratuit de către restaurantele din sectorul 2.

Ziua de 9 Mai are o semnificaţie aparte în istoria României şi a Europei. Această zi marchează dobândirea independenţei de stat a României în 1877. Pe continent, 9 mai semnifică sfârşitul războiului şi victoria împotriva fascismului în Europa. De aceea, în anul 1985 Consiliul Europei reunit la Milano a stabilit această zi ca Ziua Europei.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă