11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecial„Ziua 23”. Peste 30 de gălățeni au continuat protestul, cerând demisia Guvernului

„Ziua 23”. Peste 30 de gălățeni au continuat protestul, cerând demisia Guvernului

Pentru a 23-a zi consecutiv protestul a fost continuat la Galați, peste 30 de gălățeni adunându-se și în această seară în fața Prefecturii pentru a cere demisia guvernului condus de Sorin Grindeanu.

„Nu ne impresionează faptul că au retras Ordonanța 13. Foarte bine, și-au recunoscut vina, și-au reparat greșesală, dar asta nu înseamnă că noi ne-am fi recăpătat încrederea în acest guvern. La modul hoțesc în care au dat ordonanța, de la ei ne putem aștepta la orice. E foarte posibil ca într-o altă ședință de guvern să vină cu altă ordonanță care să îi salveze pe corupți, prin alte vicleșuguri legislative. Așa că mai bine stăm acum în stradă până își dau demisia, decât să mergem acasă și ne întoarcem în stradă după altă marțe neagră”, ne-a declarat unul dintre participanții la protest.

Manifestanții cer și demisia viceprimarului Picu Roman

Participanții la protest au avut în această seară și o revendicare „locală”, cerând demiterea viceprimarului Picu Apostol Roman la ședința de joi a Consiliului Municipal. Manifestanții consideră că acesta a făcut de rușine Galațiul și gălățenii și nu mai poate ocupa o funcție în conducerea municipalității. S-a scandat „Picu Roman demis! Fără compromis!”.

Viceprimarul Picu Apostol  Roman (ex PC, PPDD, în prezent membru al unei grupări UNPR care a refuzat fuziunea cu PMP și susținut de PSD) s-a remarcat în primele zile de la izbucnirea protestelor printr-o ieșire publică grobiană la adresa președintelui Iohannis.

El a postat pe facebook un filmuleț în care s-a filmat ținând un discurs în care îl atacă suburban pe președintele Klaus Iohannis, pentru că a mers la protestul din Piața Victoriei. Picu Roman afirma că Iohannis „urăşte tinerii şi în laboratoarele numai de el ştiute se pregătesc crime înfiorătoare împotriva tinerilor români care au ieşit să se distreze într-un anume club din Bucureşti”, sugerând că incendiile de la Colectiv și Bamboo au fost puse la cale intenționat, din rațiuni politice.

Se mută protestul în ședința Consiliului Municipal ?

După ce presa locală și centrală a reacționat dur față de aceste aberații, consilierii PNL și PMP au inițiat un proiect de hotărâre a Consiliului Municipal pentru ca viceprimarul să fie demis deoarece „a afectat grav imaginea municipiului Galaţi, a cetăţenilor acestuia”.

Proiectul de hotărâre ar fi trebuit să se afle pe ordinea de zi a ședinței de mâine al Consiliului Municipal, dar nu este. Nu este exclus ca această „omisiune” să aducă manifestanții la ședința Consiliului Municipal, aceasta fiind publică.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă