12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialYES, Donald J. TRUMP is the president! | OPINIE

YES, Donald J. TRUMP is the president! | OPINIE

În 30 septembrie, în România liberă spuneam că ”Al 45-lea președinte al SUA va fi Donald J. Trump”. De atunci mi-au sărit în cap zeci de comentatori ”pertinenți”, ”de bun simț”, ori ”normali la cap” catalogându-mă în diverse moduri care mai de care mai umilitor, până la ”insane” – nebun, dement.

În finalul comentariului spuneam că acești indivizi din stirpea lui Geoană își vor lua curând vorbele înapoi și se vor orienta către noul estabilshment de la Washington.

”Vreau să văd analiștii politici ai nației cum își înghit vorbele pentru câteva zile numai, după care vor reveni cu nenumărate limbi catifelate la adresa rasistului miliardar Donald J. Trump. Vorba poetului: «Vin dintr-un loc cu mult pământ arabil/Cu crivăț ca o formă de dispreț/Am învățat demult să vă detest/ Contemporani cu creier adaptabil!»”.   

Acum aștept reorientarea clevetitoarelor de pe Dâmbovița cărora le-a sărit șunca din fasole odată cu alegerea lui Donald Trump ca președinte al Lumii Libere. Și nu oricum, ci cu o victorie en fanfare a republicanilor atât în Congres, cât și la Senat.

Acum noul președinte – care mi-a promis un interviu pentru Romania liberă – are în față provocări planetare care nu așteaptă amânare. Nu mă așteptam ca un candidat la președinția celei mai mărețe națiuni ale lumii să-mi răspundă la mesaje. Iată că a făcut-o și a demonstrat, pentru a nu  știu câta oară, că SUA sunt o democrație în adevăratul sens al cuvântului.

Dar mai mult de atât, nord-americanii au demonstrat că sunt o democrație adevărată, care nu se ia după sondaje. Iar semnalul dat de urmașii lui Lincoln este echivalent cu cel al Brexit-ului în care sistemele globaliste și corupte trebuie să se încline în fața voinței suverane a popoarelor. Dacă Uniunea Europeană cu Germania pe post de lider nu va lua în calcul voința electoratului,  atunci zilele sale în această formulă, vor fi numărate.

Celebrul intelectual de stânga un far al gândirii americane Michael Moore a spus încă de acum 8-9 luni de zile că Trump va câștiga alegerile din 8 noiembrie, printr-o analiză crudă a societății americane.

„Să nu trecem cu vederea capacitatea electoratului de a fi răutăcios sau de a subestima cât de multe milioane de oameni se consideră anarhişti secreţi în momentul în care trag perdeaua şi sunt singuri în cabina de vot. E unul din puţinele locuri din societate în care nu sunt camere de supraveghere, nu sunt dispozitive de ascultare, nici soţii, copii, şefi, poliţişti. Nu e nici măcar limită de timp. Poţi să stai cât vrei acolo şi nimeni nu te poate obliga să faci ceva. Poţi apăsa butonul şi vota pe linie de partid, poţi să îi treci pe Mickey Mouse sau pe Donald Duck. Nu sunt reguli. Din acest motiv şi din cauza furiei pe care atât de mulţi oameni o simt faţă de un sistem politic defect, milioane de oameni vor vota pentru Trump nu pentru că sunt de acord cu el, nu pentru că le place bigotismul sau orgoliul lui, ci pur şi simplu pentru că pot”, a precizat Michael Moore.

În sondajul realizat luna trecută în SUA, aproape 33% dintre persoanele intervievate consideră că preşedintele democrat Barack Obama, ales în 2008 şi reales în 2012, este cel mai slab lider din ultimii 70 de ani. Acum americanii se așteaptă ca Donald Trump să pună în aplicare sloganul de campanie care l-au dus la victorie: MAKE AMERICA SAFE & GREAT AGAIN! Și binențeles, să devină cel mai bun președinte al Americii!

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...
Ultima oră
Pe aceeași temă