11.8 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialWikiLeaks: Coreea de Nord a sugerat SUA să aranjeze un concert al...

WikiLeaks: Coreea de Nord a sugerat SUA să aranjeze un concert al lui Eric Clapton la Phenian

Unul dintre documentele diplomatice date publicităţii de WikiLeaks arată că oficiali nord-coreeni le-au sugerat omologilor lor americani să aranjeze un concert al starului Eric Clapton la Phenian, ca metodă de consolidare a încrederii dintre cele două ţări, relatează CNN, potrivit NewsIn.

Această sugestie a fost transmisă ambasadei americane de la Seul de către un intermediar al cărui nume a fost scos din document.

“Aranjarea unui concert Eric Clapton la Phenian ar putea fi utilă, a spus (intermediarul), ţinând cont de admiraţia celui de al doilea fiu al lui im Jong-Il faţă de legenda rock”, începe documentul.

Contactaţi. reprezentanţii lui Clapton nu au răspuns duminică.

Însă un analist a avertizat că documentul din 2007 ar putea fi legat mai degrabă de interesul intermediarului de a se promova prin aranjarea unui astfel de concert în Coreea de Nord, decât de conducerea de la Phenian.

Intermediarul a pledat şi pentru o implicare mai mare a Guvernului american în “facilitarea reunificării familiilor americano-coreene divizate de războiul din Coreea”.

Documentul diplomatic face referire la relaţiile Coreei de Nord cu Coreea de Sud, SUA şi cu americanii de origine coreeană care vor să îşi viziteze rudele rămase în ţara comunistă. Nu face referire, însă, la programul nuclear nord-coreean.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă