39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialWashingtonul, asigurări în privinţa strategiei sale în Siria: Militarii trimişi nu vor...

Washingtonul, asigurări în privinţa strategiei sale în Siria: Militarii trimişi nu vor avea misiune de luptă

Casa Albă a dat asigurări, vineri, că strategia SUA în Siria nu s-a schimbat, chiar dacă trimite, pentru prima dată, forțe speciale pe teren, informează AFP, citată de Agerpres

‘Strategia noastră în Siria nu s-a schimbat’, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al președintelui american Barack Obama, precizând că militarii care vor fi trimiși pe teren — mai puțin de 50 — nu vor avea misiune de luptă.

Citeşte şi: Anunț oficial de la Washington: SUA trimite trupe terestre în Siria

‘Punctul central al strategiei noastre militare în Siria este de a întări capacitățile forțelor locale, pentru ca acestea să poată lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI) pe teren, în țara lor’, a adăugat Earnest.

Întrebat în mai multe rânduri cu privire la o posibilă majorare a acestui număr în viitor, purtătorul de cuvânt al Casei Albe nu a exclus această eventualitate. ‘Nu vreau să prezic viitorul’, a declarat el.

‘Este de netăgăduit că acești militari își vor asuma riscuri reale’, a continuat Josh Earnest, care a subliniat că ei ‘vor fi echipați pentru a se apăra’.

Purtătorul lui Obama a rămas foarte evaziv cu privire la durata misiunii, potrivit AFP. ‘Nu aș descrie această misiune ca fiind permanentă’, a declarat el, accentuând că nu este în măsură că ofere ‘o dată’ la care acești militari americani ar putea reveni în SUA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă