12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVremea se mai incalzeste in weekend, insa temperaturile scazute revin de luni

Vremea se mai incalzeste in weekend, insa temperaturile scazute revin de luni

Sambata si duminica, deasupra Romaniei, transportul de aer cald dinspre Mediterana continua. Maximele vor fi predominant pozitive, iar precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si chiar ploaie. Poleiul nu va lipsi nici el in aceste conditii. Inceputul de saptamana insa aduce un aer rece dinspre vestul tarii. De la o zi la alta, vom simti racirea, iar maximele vor ajunge din nou negative. Precipitatiile, in extindere in sudul si estul tarii mai ales, vor veni exclusiv sub forma de ninsoare si sunt insotite de intensificari ale vantului, informeaza Realitatea.net.

Tendinta de usoara incalzire a vremii continua in toata tara, asa ca astazi se anunta valori termice placute si normale, intre minus 6 si plus 4 grade, mai coborate in sud. Aici va persista ceata si nici chiciura nu va lipsi. Temperaturi mai ridicate vor fi pe litoral si in Dealurile Vest. Cerul va fi noros in jumatatea de vest a tarii, dar variabil in rest. Precipitatii, care pot veni si sub forma de ninsoare, dar si sub forma de ploaie care va facilita aparitia poleiului, se asteapta mai ales in partea a doua a zilei, in Maramures, Banat, Crisana si, local, si in Transilvania.

In Bucuresti, cerul va fi doar temporar noros sambata, dar dimineata nu vom scapa fara cateva ore cu ceata. Vantul nu va trece de moderat, iar temperatura maxima va atinge minus 5 grade Celsius. Presiunea atmosferica, desi mult sub cea confortabila, continua sa scada usor de la 744 mm coloana de mercur.

Si crestele montane simt cateva grade in plus sambata, dar cerul va fi mai mult noros, mai ales in Carpatii Occidentali si vestul celor Meridionali unde, mai ales dupa masa, va ninge destul de hotarat, cantitatea de precipitatii depasind izolat si 10-15 litri pe metru patrat. In restul zonei montane, norii vor fi mai rari, iar ninsorile mai slabe si pe arii mai mici. Vantul va sufla sufla in rafale, mai ales, pe crestele inalte. Duminica, in toate zonele montane, cerul se va acoperi de nori, iar ninsorile vor cuprinde arii extinse. Vantul nu se domoleste, dar macar termic nu se produc schimbari.

Duminica norii acopera toata tara, iar precipitatiile nu lipsesc din nici o regiune. Ninsorile vor predomina mai ales ins vest si nord, ca si la munte, in timp ce in sud-est, asteptam ploi si, desigur polei. Vantul prinde putere in Dobrogea si la munte, dar maximele sunt agreabile intre minus 5 si chiar 8-9 grade cu plus cum e cazul la Tulcea si Constanta.

In Capitala, vremea va fi mohorata duminica, iar temporar asteptam precipitatii, ninsori in zori si pe seara si ploi la amiaza, cand mercurul va arata o valoare pozitiva, de doua grade.

Nu scapam de nori nici luni. Mai ales seara si peste noapte, ninsorile vor cuprinde arii extinse din sudul si estul tarii, dar local se vor arata si in centru. Precipitatii mixte se anunta in Dobrogea si Baragan, unde se va forma din aceasta cauza si polei. Peste noapte vantul incepe sa sufle cu putere in regiunie extracarpatice, dar pana atunci, amiaza va aduce valori de la minus 6 la 3-4 grade.

In Bucuresti, saptamana incepe cu cer mai mult noros, iar spre seara ninsorile vor cuprinde Capitala. Mai mult, vantul se intensifica dupa caderea serii, dar maxima se anunta pozitiva, de aproximativ un grad peste zero.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă