7.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialVolkswagen, pregătiri pentru Geneva: Noul Golf GTD Variant, un break sport cu...

Volkswagen, pregătiri pentru Geneva: Noul Golf GTD Variant, un break sport cu un consum de hatchback

Producătorul auto Volkswagen se pregătește pentru Salonul Auto de la Geneva 2015, care va debuta pe data de 5 martie, acolo unde nemții vor prezenta publicului mai multe modele. Cea mai nouă apariție este versiunea break a lui Golf GTD.

Noul Golf GTD Variant va fi versiunea diesel a break-ului existent până acum doar sub inițialele GTI, cu motorizare pe benzină. După cum era ed așteptat, chiar dacă teoretic este o mașină de familie, prin spatele generos, GTD-ul are o bestie sub capotă, însă nu una însetată.

Motorul lui GTD va fi un TDI de 2,0 litri, care va dezvolta 184 CP şi 380 Nm, suficient cât să transmită caracterul sportiv al hatchback-ului către break-ul ceva mai voluminos. Performanțele oficiale, anunțate de producător, sunt de: 7,9 secunde pentru 0-100 km/h, cu 0,4 secunde mai mult decât în cazul versiunii mai mici, 4,4 l/100 km în dreptul consumului mediu. Desigur consumul, în situații reale de trafic, poate suferi unele modificări, după cum ne-au obișnuit producătorii auto.

Transmisia este de așteptat să fie în două variante: manuală, cu șase trepte, sau automată, tot șase trepte, dar cu dublu ambreiaj.

Sportivitatea la volan va putea fi resimțită și printr-o echipare standard a mașinii cu o suspensie sport care coboară garda la sol cu 15 mm. De asemenea aceste dotări, dar și alte elemente noi vor duce prețul de pornire al mașinii până la suma de 32.000 euro (în Germania). 

Volkswagen intră cu acest diesel pe un segment pe care există și alți competitori, precum modelul Focus ST, break-ul sport al celor de la Ford Motor. Modelul va ajunge pe piață cel mai probabil după Salonul Auto de la Geneva.

Cele mai citite

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă