11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO. Viorel Hrebenciuc și Narcisa Iorga, urmăriți penal de DNA într-un...

UPDATE. VIDEO. Viorel Hrebenciuc și Narcisa Iorga, urmăriți penal de DNA într-un dosar privind CNA și televiziunea lui Pinalti

UPDATE. 15.00  DNA anunță că față de Narcisa Iorga s-a început urmărirea penală pentru instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

”În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Ulterior datei de 17.09.2013, dată la care C.N.A. a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru un post TV, suspecta Iorga Narcisa – Clementina, membru al C.N.A., a îndrumat persoana care controla societatea comercială deținătoare a postului de televiziune respectiv, să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul TV respectiv intenţiona să o formuleze.

În acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze şi capaciteze, pentru ca aceştia, la rândul lor, să îi influenţeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să îşi exercite influenţa şi autoritatea. În acest context, printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga, s-a numărat şi parlamentarul Viorel Hrebenciuc.

Ca urmare a indicaţiilor primite de la Iorga Narcisa, persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului, să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv.

La data de 4 septembrie 2014, persoanei sus menţionate i s-au adus la cunoștință calitatea de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane”, notează DNA.

—-

UPDATE. 14.25  Narcisa Iorga, membru CNA, este urmărită penal în acest dosar. Potrivit unor surse judiciare citate de B1TV, Narcisa Iorga ar fi fost contactată de Gheorghe Ștefan (Pinalti). Ea i-ar fi sugerat să apeleze la Viorel Hrebenciuc, iar acesta, mai departe, la Laura Georgescu.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/0f2cd2e43f073fe71fee05ccd2a988ec/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Narcisa Iorga a venit, joi, la DNA, unde, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax,  procurorii îi aduc la cunoştinţă calitatea de suspect şi acuzaţiile în dosarul privind intervenţiile pentru obţinerea licenţei de către postul Giga TV.

Conform surselor citate, procurorii anticorupţie o suspectează pe Iorga de faptul că i-ar fi sugerat primarului din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, în ce mod se poate redobândi licenţa şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc.

UPDATE 12.58: Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță începerea urmăririi penale față de Viorel Hrebenciuc, pentru folosirea influenței la CNA.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de HREBENCIUC VIOREL, deputat, membru în Comitetul Executiv Naţional al unui partid (organ de conducere şi de decizie al partidului), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid prev. de art.13 din Legea nr.78/2000”, arată DNA.

UPDATE. Hrebenciuc spune că în baza plângerii făcute de Liliana Mincă i s-a adus la cunoștință că este suspect în această cauză.

”E foarte multă legendă”, a spus Hrebenciuc, vicepreședintele CD.

UPDATE. Viorel Hrebenciuc este urmărit penal, informează B1TV.

—-

Viorel Hrebenciuc  a fost chemat, joi dimineață, la DNA, pentru a fi audiat într-un dosar privind CNA. Surse judiciare susțin că acesta ar fi făcut intervenții, în calitatea sa de lider politic, la șefa CNA în favoarea lui Gheorghe Ștefan (Pinalti) pentru a i se anula suspendarea licenței televiziunii pe care o deținea acesta. 

Citește și: Anchetă DNA: Gheorghe Ştefan şi Viorel Hrebenciuc, în dosarul penal de la CNA

Hrebenciuc a ajuns la DNA în jurul orei 11.30 şi a declarat, la intrare, răspunzând unei întrebări, că nu are calitatea de a spune dacă va fi sau nu pus sub învinuire în acest dosar, informează Mediafax.

Deputatul PSD a fost audiat de procurori, în acelaşi dosar, şi la 25 iulie, când a spus că a dat o declaraţie de martor în cazul plângerii PPDD, în care le-a relatat anchetatorilor despre relaţia instituţională dintre Parlament şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Deputatul PPDD Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus o plângerea în luna iulie la adresa Laurei Georgescu, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului. Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.

În acest dosar, la DNA au fost audiaţi preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi mai mulţi membri ai CNA.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/6a31ac9537d10e053194cfcf56f8b0a0/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă