12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVIOLENŢE de amploare între clanuri rivale de romi în Bulgaria

VIOLENŢE de amploare între clanuri rivale de romi în Bulgaria

Violenţe de amploare între clanuri rivale de romi, soldate cu răniţi, au izbucnit în două oraşe din sud-vestul Bulgariei miercuri şi, respectiv, în noaptea de miercuri spre joi, în două incidente fără legătură, transmite Mediafax.

O confruntare în masă între etnici romi a avut loc în noaptea de miercuri spre joi la Blagoevgrad (sud-vest), în urma căreia patru bărbaţi răniţi au fost internaţi la spitalul din oraş, potrivit BGNES. După spitalizare, zeci de romi au venit în faţa spitalului, începând să se comporte agresiv şi declanşând o mobilizare a poliţiei, care a reuşit să aplaneze tensiunile, relatează site-ul Novinite.com.

Cauza acestor violenţe nu este deocamdată clară, dar cel puţin un etnic rom a fost arestat pentru agresarea forţelor de ordine în faţa spitalului, precizează site-ul.

Într-un incident separat dar similar, o confruntare violentă şi mai amplă a avut loc miercuri după amiaza înntr-un ghetou al romilor din oraşul Petrici (sud-vest). Violenţele au izbucnit pe fundalul unor animozităţi mai vechi între două clanuri de etnici romi, şi anume Meşovţki şi Resovţki, care au recurs la topoare, cuţite şi chiar arme de foc.

Un bărbat a fost spitalizat cu multiple răni la nivelul capului, iar altul a fost arestat de către forţele de ordine locale. Ostilităţile dintre cele două clanuri de etnici romi din Petrici au izbucnit prima dată în mai 2012, când au avut loc violente în masă în ghetou, în urma unor acuzaţii cu privire la întreţinerea de relaţii de natură lesbiană de către două fete din cele două tabere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă