18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVîntu a plătit 40 de milioane de euro pentru 20% din acţiunile...

Vîntu a plătit 40 de milioane de euro pentru 20% din acţiunile OTV. Acum ele au ajuns la Cosmin Guşă

Cozmin Guşă, cea mai spectaculoasă intrare în lumea business-ului din România, a intrat în război cu Dan Diaconescu, după ce a anunţat public că deţine 20% din OTV. Cozmin Guşă explică divulgarea acţionariatului real al OTV astfel: “Societatea care deţine OTV are următorii doi acţionari: Dan Diaconescu 80,1 % şi GMG Media Box, 19,9% care înseamnă de fapt PSV, compania pe care o deţin împreună cu partenerul meu. Dan Diaconescu a negat că ar avea această proprietate, altfel nu am fi avut dorinţa să facem public acest lucru”.

Guşă susţine că fostul acţionar al Petromservice (n.r. după toate indiciile ar fi vorba de Sorin Ovidiu Vîntu) ar fi plătit o sumă enormă, 40 milioane de euro, pentru a se asocia în OTV cu Diaconescu: “OTV-ul e important în primul rând pentru că această companiei a plătit 40 milioane de euro pentru această participaţie, ceea ce este exorbitant şi e de datoria mea să văd dacă această investiţie poate fi profitabilizată, dacă nu trebuie să fac ceva cu ea. Apoi, mă interesează această participaţie ca impact pentru întregul portofoliu al PSV, care înseamnă credibilizarea altor investiţii pe care le avem. E o investiţie total haotică şi păguboasă. Eu, care mă pricep la presă şi am făcut 20 de televiziuni în viaţa mea, n-aş fi făcut niciodată această investiţie, dar dacă tot a fost făcută şi e în portofoliul meu, trebuie să o lămuresc până la capăt”.

Dan Diaconescu s-a burzuluit teribil după afirmaţia lui Guşă: “Niciodată n-a deţinut nimeni nici o acţiune în afară de mine. N-avea cum. E imposibil. În cazul cel mai bun, în care n-a înnebunit de tot, face nişte confuzii. În Cipru cred că a cumpărat alte firme, sau a fost minţit de cei din Cipru, care i-au vândut nu ştiu ce offshore. Crede el că ar fi cumpărat Elbahold. Cel care i-a vândut Elbahold i-a zis că ar fi avut controlul asupra Elbahold, dar nu-l avea”. DDD are şi o explicaţie pentru ieşirea publică a lui Guşă: “Cei de la actuala putere l-au pus să facă toată această mascaradă. A încercat să pună mana pe Partidul Poporului prin PIN la vremea respectivă, dar am crezut că e o glumă. Acum văd că vrea să încerce să pună mâna şi pe televiziune. El a încercat cu Adrian Năstase să închidă OTV-ul ca secretar general al PSD-ului, mă rog, o manevră nereuşită pentru moment, dar noi am revenit şi acum încearcă cu Traian Băsescu, Elena Udrea, Dorin Cocoş şi ceilalţi să pună mana pe televiziunea Poporului, dar nu va avea nici un fel de şanse”.

Dan Diaconescu l-a luat pe Guşă peste picior: “Eu consider în continuare că e o glumă şi e o confuzie. Poate are acţiuni la PRO-TV şi îi lipseşte PR-ul din faţă. Nu ştiu de ce din toate televiziunile României a ales să mintă că are acţiuni la OTV. Cred că e mai apropiată de realitate afirmaţia că Guşă deţine acţiuni la CNN decât la OTV. Se ştie că dacă e unul care nu vrea să-şi vândă televiziunea în România ăla sunt eu. A vrut ProTV-ul să cumpere, a vrut Antena şi acum îi vindeam lui Guşă, care nu cred că şi-a plătit nici întreţinerea pe luna trecută la apartament. Sau infractorului şef Vîntu, care e duşmanul meu de când mi-a reproşat că l-am ajutat pe Băsescu să ajungă preşedinte”.

Răspunsul lui Guşă? “Fiţele astea de primadonă, că e că nu e, nu mă caracterizează şi îl sfătuiesc pe coacţionarul meu să fie mai atent la treaba asta”.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, în acţionariatul Ocram Televiziune SRL, proprietara OTV-ului, apar Dan Diaconescu, cu 80,1% acţiuni şi GMG Media Box SRL, cu acţionari PSV Company (90%), Sorin Enache (5%) şi Constantin Druică (5%).

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă