13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVijeliile fac ravagii în țară. Trafic feroviar întrerupt în județele Mureș și...

Vijeliile fac ravagii în țară. Trafic feroviar întrerupt în județele Mureș și Mehedinți. Un drum județean este blocat din cauza copacilor căzuți pe șosea

UPDATE 20.39: Mai multe țigle au fost desprinse, duminică, de pe acoperișurile unor case, în urma unei furtuni însoțite de o ploaie abundentă care a avut loc în județul Mureș, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea" al județului Mureș, maior Cristian Virag, în satul Dedrad din comuna Batoș, mai multe țigle de pe acoperișurile a 20 de case au fost luate de vânt, iar în orașul Târnăveni, acoperișul de tablă al unei clădiri a fost smuls de furtună.

De asemenea, în municipiul Târgu Mureș, un copac a căzut peste acoperișul unei case și l-a avariat, iar un alt arbore s-a prăbușit peste mai multe fire electrice, pe care le-a rupt. În toate aceste cazuri, pompierii au intervenit pentru înlăturarea efectelor furtunii.

Sursa citată a mai precizat că pompierii au acționat și pentru evacuarea apei din subsolul inundat al unei vile din stațiunea Sovata.


Peste 30 de copaci au fost doborâţi la pământ, duminică după-amiază, de vântul puternic din muncipiul Iaşi. În Vaslui, traficul pe un drum judeţean este blocat din cauza unui copac căzut pe şosea, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Iaşi, maior Silvia Bolohan, duminică seara, au fost peste 30 solicitări la 112, după ce bucăţi de arbori s-au desprins şi au căzut fie pe carosabil, fie avariind mai multe maşini. Totodată, pompierii au fost solicitaţi să intervină la şapte adrese unde vântul a smuls bucăţi de acoperiş de pe blocuri, din diverse zone ale oraşului. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.



De asemenea, în judeţul Vaslui, în zona Rateşul Cuzei, se circulă pe un singur sens pe DJ248, după ce traficul a fost blocat de un copac cazut pe sosea. În localitatea Băceşti mai multe cabluri electrice au fost smulse de vânt, iar zona nu este alimentată cu energie electrică.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române,  circulația feroviară în județele Mureș și Mehedinți este întreruptă pe două magistrale, duminică după-amiază, din cauza prăbușirii unor arbori pe firul de înaltă tensiune ca urmare a furtunilor puternice.



Cele două magistrale sunt: 400 Deda — Toplița, între localitățile mureșene Răstolița și Lunca Bradului. Trenul Regio 4512 Deda — Brașov este oprit în stația Răstolița; 900 Craiova — Drobeta-Turnu Severin, la aproximativ un kilometru de stația Drobeta-Turnu Severin. Trenul InterRegio 1691 București — Timișoara staționează la Valea Albă, județul Mehedinți, iar trenul Regio 9508 Drobeta-Turnu Severin — Craiova, în stația Drobeta-Turnu Severin.

Pompierii au reușit să salveze 12 persoane, dintre care patru copii, care au fost surprinși de o viitură în mijlocul râului Avrig, a anunțat, duminică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu.

Turiștii aflați pe o insulă formată în mijlocul râului au fost evacuați cu ajutorul unei scări rulante, transformate într-un pod. Niciuna dintre cele 12 persoane nu a fost rănită. Turiștii au ajuns în această situație din cauza precipitațiilor abundente de duminică din zona orașului Avrig.

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă