19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialO nouă avertizare meteo: Scăpăm de codul roșu de caniculă. Vin furtunile,...

O nouă avertizare meteo: Scăpăm de codul roșu de caniculă. Vin furtunile, de duminică seară. Opt județe și Bucureștiul rămân sub cod portocaliu de căldură

Vremea rămâne călduroasă în următoarele zile, dar meteorologii ridică avertizarea de cod roșu de caniculă. Opt județe din sudul țării și Capitala rămân sub cod portocaliu de căldură, iar restul țării va fi sub cod galben de caniculă, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie (ANM). 

De asemenea, din această seară, de la ora 18.00, până marți, la ora 06.00, vor fi furtuni, căderi de grindină și vântul va bate cu putere. Vijeliile vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică și până în dimineața zilei de luni, la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei. Pe parcursul zilei de luni și în cursul nopții de luni spre marți, furtunile vor continua cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș.

Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi sub cod portocaliu de caniculă, temperaturile ajungând la 39 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și îndeosebi în zona joasă a județului Mehedinți, precum și în municipiul București, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 și 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de 82…84 de unități, mai arată ANM. 

Restul țării se va afla sub cod galben de caniculă, temperaturile vor varia între 34 și 36 de grade Celsius. Marți după-amiază, în Lunca Dunării, maximele termice vor mai atinge 35…37 de grade. 

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă