21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialVienna Insurance Group, profit de 1 milion de euro în primul semestru

Vienna Insurance Group, profit de 1 milion de euro în primul semestru

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat în România un profit înainte de impozitare de 1 milion euro în primul semestru, faţă de o pierdere de 17,9 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar nivelul primelor brute subscrise a scăzut cu 15,8%, la 165 milioane euro.

Grupul, care a intrat în România în 2001 şi controlează în prezent companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a consemnat în primul trimestru un profit net de 611.000 de euro pe piaţa locală, comparativ cu un rezultat negativ de 5,3 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele brute subscrise de companiile de pe piaţa românească ale VIG, pentru segmentul de daune/accidente au scăzut cu 10,6%, de la 154,1 milioane euro la 137,7 milioane euro, se arată într-un comunicat al grupului.

Totodată, primele brute subscrise pe segmentul asigurărilor de viaţă au consemnat un declin de 35%, de la 42,3 milioane euro la 27,5 milioane euro.Rata netă combinată s-a redus cu 9,4 puncte procentuale, de la 117,7% la 108,3%.

La nivel de grup, primele brute subscrise au scăzut cu 0,9%, la 4,98 miliarde euro, iar primele nete încasate s-au diminuat cu 2%, la 4,32 miliarde euro.

VIG a obţinut un rezultat financiar de 551,6 milioane euro, în scădere cu 7%.

Au scăzut cheltuielile cu daunele

Cheltuielile cu daunele şi beneficiile aferente contractelor de asigurare au fost de 3,6 miliarde euro, mai mici cu 3,5% faţă de prima jumătate a anului trecut, iar cele administrative şi cu achiziţiile s-au plasat la 932,1 milioane euro, cu 0,4% mai mici.

Astfel, profitul înainte de impozitare a crescut cu 41,4%, la 290 milioane euro, iar câştigul net după plata impozitului pe profit şi a intereselor minoritare s-a situat la 213,5 milioane euro, mai mare cu 52% faţă de prima jumătate a anului trecut.

“Aproximativ 55% din profit s-a înregistrat în regiunea ECE, unde companiile deţinute de grup în România au continuat să îşi îmbunătăţească rezultatele”, se spune în comunicat.

La nivelul grupului, primele de pe segmentul daune/accidente s-au situat la 2,56 miliarde euro, în scădere cu 2,1%, însă după ajustarea la efectele de curs valutar segmentul a înregistrat un avans uşor de 0,3%.

“Conform strategiei de subscriere orientată pe profit, VIG a continuat să reducă volumul activităţilor în România şi Italia, cu precădere pe segmentul auto”, se explică în comunicat.

Primele VIG au crescut cu 0,5% pe segmentul asigurărilor de viaţă şi
s-au situat la 2,2 miliarde euro, iar cele de sănătate au fost de 197,1 milioane euro, în scădere cu 1%.

VIG este cel mai mare grup de asigurări din România. Asigurătorul are operaţiuni şi în alte ţări din regiune, printre care Cehia, Polonia şi Slovacia.

Cele mai citite

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...
Ultima oră
Pe aceeași temă