16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO ŞOCANT Cum a murit Hickstead, cel mai bun cal de sărituri...

VIDEO ŞOCANT Cum a murit Hickstead, cel mai bun cal de sărituri din lume, chiar în timpul unei curse

Echipa de echitaţiei a Canadei tocmai încheiase circuitul Rolf Ludi de 13 garduri din cadrul Cupei Mondiale Rolex FEI de Sărituri doborând o singură bară în cadrul unei combinaţii, când calul Hickstead s-a prăbuşit şi a murit după o scurtă agonie. Călăreţul era campionul mondial şi olimpic Eric Lamaze din Canada, relatează site-ul Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI).

Scena morţii lui Hickstead i-a îngrozit pe spectatori, care au rămas înmărmuriţi în tribune. Nimeni nu a mai putut ajuta armăsarul, care s-a zbătut în agonie timp de câteva secunde, înainte de a muri. Filmuleţele care circulă deja pe internet pot fi şocante pentru iubitorii echitaţiei.

ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE

Acele clipe trebuie să fi fost cu atât mai şocante pentru Eric Lamaze şi pentru proprietarii calului, care au investit timp, bani şi mai ales sentimente în evoluţia sa, propulsându-l pe cele mai înalte culmi ale echitaţiei.

Evenimentul a dus la încheierea celei de-a patra etapă a Cupei Mondiale Rolex FEI de Sărituri, 2011/2012, de la Verona, Italia. Competiţia a fost oprită la cererea concurenţilor, care s-au adunat în arena din Verona pentru a-şi manifesta respectul pentru unul dintre cei mai buni cai din toate timpurile şi pentru a-l susţine pe Eric Lamanze printr-un moment de reculegere.

Tragedia i-a afectat profund pe oficialii sportului

Preşedintele Federaţiei Ecveste Internaţionale (FEI), prinţesa Haya, şi-a expirmat condoleanţele către toţi cei afectaţi de pierderea calului.

“A fost un cal extraordinar, cum sunt doar unul la un milion, iar sufletul meu este alături de Eric şi de toţi cei care sunt afectaţi de moartea lui Hickstead. Este o pierdere teribilă, însă Hickstead nu va fi uitat niciodată. Suntem foarte norocoşi că l-am cunoscut”.

Directorul de Sărituri al FEI, John Roche, a declarat: „La scurt timp după ce a încheiat turul de sărituri, Hickstead s-a prăbuşit în arenă şi a murit. Cauzele morţii sale sunt necunoscute, însă am cel mai adânc respect pentru proprietari, pentru Eric şi pentru toţi cei care aveau legătură cu unul dintre cei mai buni cai de sărituri din toate timpurile. Absenţa lui Hickstead în cadrul circuitului va fi resimţită cu multă tristeţe”.

Care era palmaresul lui Hickstead?

Hickstead era un armăsar în vârstă de 15 ani. Era călărit de Eric Lamaze, proprietarii lui fiind Torrey Pines şi Ashland Stables, care au câştigat peste 3 milioane de dolari datorită performanţelor incredibile ale armăsarului.

Palmaresul său este impresionant. În 2007, la Rio de Janeiro, Eric Lamaze şi Hickstead au câştigat medalia de bronz la sărituri individuale şi medalia de argint la săriturile pe echipe. În 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, cei doi au câştigat medalia de argint la săriturile pe echipe şi medalia de aur la probele individuale de sărituri. În 2010, la Lexington, Lamaze şi Hickstead au câştigat medalia de bronz la sărituri individuale. În acelaşi an, Hickstead a fost declarat „cel mai bun cal din lume” după ce a câştigat locul I la Jocurile Mondiale Ecvestre.

Hickstead, un cal cu personalitate

Într-un interviu realizat anterior tragicului eveniment, Lamaze a declarat că „Hickstead este un cal extraordinar şi un concurent de temut. Are o personalitate fantastică, şi este foarte amuzant să-l călăresc, deoarece îl cunosc foarte bine. Este un cal curajos, ştie pentru ce se află acolo şi ştie că nu este bine să doboare o bară. Unii cai pur şi simplu nu pricep asta”.

Pedegree-ul lui Hickstead era impresionant, provenind din Hamlet şi Jomara, doi cai care au avut un mare succes în trecut. Hamlet a obţinut câteva rezultate internaţionale foarte bune, fiind, totodată, un armăsar foarte bun pentru reproducere. În cadrul arborelui genealogic al lui Hickstead se găsesc şi alţi cai de mare succes în lumea echitaţiei. Printre aceştia se află şi Nimmedor, călărit de Albert Voorn, care a avut o serie de succese la Cupa Mondială. Cei peste 50 de urmaşi ai lui Nimmedor au palmaresuri similare.

// Detalii //

Hickstead
Sex: armăsar
Anul naşterii: 1996
Locul naşterii: Olanda
Stat reprezentat: Canadei

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă